BET
16129.36
0.75%
BET-TR
33466.26
0.75%
BET-FI
57271.06
-0.41%
BETPlus
2391.87
0.69%
BET-NG
1154.26
1.21%
BET-XT
1376.68
0.66%
BET-XT-TR
2824.4
0.65%
BET-BK
2982.99
0.15%
ROTX
35437.71
0.27%Acțiunea săptămânii, Virgin Galactic: Deși zborul spațial a fost un succes, acțiunea a pierdut aproape 40% în câteva zile

Autor: Financial Market
Timp de citit: 3 minute

Până în prezent, a fost o săptămână mare pentru Virgin Galactic (SPCE.US) și fondatorul său Richard Branson. Virgin Galactic a efectuat un zbor spațial de test și a fost unul de succes. Cu toate acestea, acționarii companiei nu au motive să se bucure, deoarece acțiunile companiei au pierdut mai mult de o treime din valoarea lor în ultimele 4 zile. Să aruncăm o privire mai atentă asupra motivelor din spatele acestei căderi.

Zbor spațial încununat de succes

Virgin Galactic este o companie de zboruri spațiale condusă de miliardarul Richard Branson. Branson vrea să facă turismul spațial viabil din punct de vedere comercial și weekendul trecut a dovedit că se apropie mai mult de atingerea obiectivului său.

Virgin a lansat duminică un zbor de test al avionului său spațial VSS Unity. Evenimentul a fost urmărit cu atenție, în timp ce Branson însuși se afla printre pasageri. VSS Unity a atins cu succes o altitudine de peste 86 de kilometri înainte de a aluneca înapoi pe Pământ.

Avionul spațial a aterizat la aproximativ o oră după decolare. Testul a decurs fără probleme și faptul că Branson era suficient de încrezător pentru a participa, a arătat că Virgin Galactic ar putea începe zboruri spațiale comerciale în următorii ani. Acțiunile companiei s-au tranzacționat luni cu peste 10% mai sus în presesiune.

Oferta de acțiuni

Cu toate acestea, acțiunile companiei au deschis în cele din urmă săptămâna doar cu o ușoară diferență.

De ce? Virgin Galactic a înaintat luni documentația pentru vânzarea de acțiuni în valoare de până la 500 de milioane de dolari prin ofertă pe piață. Faptul că este o ofertă la piață arată că se adresează în principal investitorilor de retail.

Virgin Galactic a fost una dintre companiile care au fost îmbrățișate de mulțimea de retail în timpul raliului acțiunilor meme. Piețele au reacționat de obicei negativ la ofertele de acțiuni și există două motive principale în spatele acestui aspect.

CITESTE SI:  Agroland Business System încheie anul 2023 cu venituri din exploatare de 295,6 milioane de lei și un profit operațional de 11,2 milioane de lei

În primul rând, oferirea de noi acțiuni diluează proprietatea acționarilor actuali, ceea ce înseamnă că aceștia dețin o acțiune mai puțin valoroasă în companie și implicit o valoare mai mică a profitului.

În al doilea rând, oferta de acțiuni este o formă costisitoare de finanțare. Decizia de a strânge fonduri în acest mod poate sugera că managementul Virgin consideră că evaluarea actuală a acțiunii este una ridicată.

Situația tehnică 

Anunțul unei oferte de acțiuni de 500 de milioane de dolari a schimbat masiv sentimentul față de această companie. Nu numai că a șters un câștig de două cifre din presesiune pentru a deschide luni aproape de prețul de închidere al sesiunii anterioare, dar sesiunea de luni s-a terminat cu 17,3% mai jos!

Marți și miercuri nu au adus recuperarea, prețul pierzînd în continuare – 7,2% marți și 12,42% miercuri. Adăugând la scăderea de 6,6% de vineri, ajungem la o scădere combinată de 4 zile de peste 37%! Situația pare să se fi calmat ușor acțiunile tranzacționându-se plat astăzi în presesiune.

Cu toate acestea, chiar și după o astfel de scădere accentuată, Virgin’s YTD câștigă mai mult decât S&P 500 – Virgin a crescut cu aproape 40% față de anul precedent, comparativ cu câștigul S&P 500 de 16,4%.

Aruncând o privire la graficul Virgin Galactic (SPCE.US), putem vedea o scădere bruscă a prețului acțiunilor. Prețul a scăzut sub media exponențială de 35 de perioade pe intervalul H4, care a acționat atât ca suport cât și ca rezistență în ultimele luni. Rețineți că spargerea în sus a acestei medii mobile în luna mai a fost urmată de un raliu de 200%, prin urmare, revenirea sub această medie mobilă poate fi văzută ca un semnal negativ.

Suportul cheie pe termen scurt de urmărit poate fi găsit la 30,70 USD și este marcat cu retragerea Fibonacci de 61,8% a mișcării ascendente lansate în mai 2021.

Sursa: xStation5