BET
17049.07
0.21%
BET-TR
35374.78
0.21%
BET-FI
60632.89
0.31%
BETPlus
2519.47
0.21%
BET-NG
1215.25
0.51%
BET-XT
1454.05
0.16%
BET-XT-TR
2983.1
0.16%
BET-BK
3139.51
0.15%
ROTX
37430.78
0.19%Acțiunea zilei: Lockheed Martin, companie aerospațială și de apărare din SUA

Autor: Financial Market
Timp de citit: 3 minute

Sezonul de câștiguri pe Wall Street a început săptămâna aceasta. Până acum, investitorii au putut urmări rapoarte de la băncile americane și alte instituții financiare, dar lucrurile sunt pe cale să devină mai interesante după vacanța de Paște.

Cantitatea de informații privind veniturile va deveni mai diversificată săptămâna aceasta iar investitorii vor primi rapoartele financiare de la unul dintre cei mai importanți contractori din sectorul apărării din SUA – Lockheed Martin. Să aruncăm o privire mai atentă asupra companiei care a început să atragă atenția din nou după începerea invaziei rusești a Ucrainei.

Lockheed Martin este unul dintre contractori militari americani de top

Lockheed Martin, companie aerospațială și de apărare din SUA, este unul dintre cei mai importanți contractori militari americani. Compania este un producător binecunoscut de avioane de luptă cu reacție utilizate de armata SUA precum și de armatele țărilor aliate.

Compania este, de asemenea, implicată în alte afaceri, cum ar fi producția de echipamente de comunicații prin satelit și vehicule de lansare spațială sau dezvoltarea de analiză a datelor și de război electronic.

Toate aceste elemente sunt foarte implicate în armata modernă și nu ar trebui să fie surprinzător faptul că Lockheed Martin este unul dintre primii 10 contractori militari pentru guvernul SUA.

Impactul războiului dintre Rusia și Ucraina asupra cheltuielilor de apărare

Lansarea invaziei rusești a Ucrainei, fără a fi surprinzător, a oferit un impuls pentru acțiunile companiilor de apărare, inclusiv Lockheed Martin.

Bugetul militar al Departamentului de Apărare al SUA era de așteptat să fie ușor mai mic, cu o alocare mai mică de fonduri pentru avioanele de luptă. Cu toate acestea, deoarece ordinea globală s-a schimbat și riscul de confruntare dintre Rusia și NATO a crescut, este foarte probabil să nu se producă o astfel de scădere a finanțării.

Chiar dacă va fi făcută, ostilitatea Rusiei probabil va menține ordinele de la aliații americani, fiind aproape sigur că Lockheed Martin nu va trebui să își reducă ratele de producție.

În timp ce războiul din Ucraina este o tragedie și o pierdere de vieți omenești fără sens, este și un fel de oportunitate pentru companiile occidentale de apărare.

Întrucât fluxul de arme NATO către Ucraina este așteptat să se intensifice, mergând mai departe, aceasta este o oportunitate pentru producătorii de arme de a își testa produsele într-un mediu de luptă real și, în funcție de modul în care fac față aceste produse, poate avea un impact semnificativ asupra comenzilor viitoare.

CITESTE SI:  MedLife suplimentează cu 50 de milioane de euro creditul sindicalizat, ajungând la o valoare totală de 268.3 milioane de euro: “Păstrând o abordare prudentă, noile fonduri vor fi utilizate cu precădere pentru noi achiziții”

Cu toate acestea, poate să nu fie cazul Lockheed. Întrucât Lockheed Martin este implicat în procesul de fabricație a armamentului foarte avansat, este posibil ca produsele sale să nu fie utilizate pe scară largă în Ucraina din cauza procesului de instruire îndelungat implicat.

Rezultatele din primul trimestru sunt publicate marți, 19 aprilie

Se așteaptă ca Lockheed Martin să raporteze câștigurile pentru primul trimestru din 2022 înainte de deschiderea sesiunii de maine, 19 aprilie.

Este puțin probabil ca datele financiare pentru primul trimestru să surprindă impactul complet, dacă este cazul, al războiului dintre Rusia și Ucraina, dar s-ar putea să fie actualizate orientările pentru întregul an.

Îndrumările actuale ale companiei pentru 2022 au estimat 66 de miliarde de dolari în vânzări pe tot anul și câștiguri pe acțiune de 26,70 dolari.

Aceasta ar însemna o scădere cu 1,5% a vânzărilor și o creștere cu 17,3% a EPS. Ar fi foarte surprinzător să vedem că vânzările unui contract major de apărare vor scădea într-un an în care incursiunea Rusiei în Ucraina a pus întreaga grupare NATO în alertă maximă și i-a încurajat pe politicieni să sporească cheltuielile pentru apărare.

Când vine vorba de datele pentru primul trimestru al anului 2022, piața se așteaptă ca Lockheed să raporteze o scădere de 4,3% a vânzărilor YoY, la 15,55 miliarde de dolari, și o scădere de 5,3% a EPS, la 6,23 dolari.

Venitul din exploatare este așteptat să fie mai mic, la 2,03 miliarde USD (-8,5% YoY). De asemenea, se previzionează o scădere de 8,1% a venitului net la 1,68 miliarde USD.

Sursa: xStation5

Aruncând o privire la graficul Lockheed Martin (LMT.US), putem observa că viitoarea publicare a rezultatelor trimestriale ar putea fi un moment de „make-or-break” pentru prețul acțiunilor.

Prețul a depășit limita superioară a intervalului de tranzacționare postpandemic la sfârșitul lunii februarie și a atins ținta teoretică a acestei mișcări (473 USD) la începutul lunii martie, după invazia Ucrainei.

De atunci, prețul acțiunilor a încercat să depășească zona de 473 USD, iar publicarea câștigurilor săptămâna viitoare ar putea fi un catalizator pentru o astfel de mișcare ascendentă.