BET
16011.7
0.54%
BET-TR
33221.36
0.54%
BET-FI
57822.95
-0.88%
BETPlus
2376.63
0.51%
BET-NG
1144.97
0.37%
BET-XT
1368.93
0.36%
BET-XT-TR
2808.39
0.36%
BET-BK
2993.79
0.08%
ROTX
35653.36
0.23%Acțiuni de creștere din sectorul securității cibernetice: Fortinet Inc

Autor: Financial Market
Timp de citit: 4 minute

Amenințările privind securitatea cibernetică îndeamnă companiile să își mărească cheltuielile pentru a reduce riscurile. Fortinet Inc (FTNT.US) este destul de bine poziționată în industrie și poate beneficia semnificativ. Una dintre principalele informații este că acțiunile companiei sunt semnificativ subevaluate în comparație cu cele ale colegilor săi.

Digitalizarea schimbă substanțial viața de zi cu zi și ajută organizațiile să își îmbunătățească eficiența operațională. Pe măsură ce digitalizarea globală cauzată de COVID-19 s-a accelerat și angajații au început să lucreze de la distanță, oamenii și-au sporit cheltuielile prin comerțul electronic. În același timp, amenințările la adresa securității cibernetice cresc în conformitate cu digitalizarea globală, determinând guvernele și întreprinderile să crească cheltuielile pentru securitatea cibernetică.[emaillocker]

Recent, am asistat la anumite atacuri care ne-au amintit de importanța securității cibernetice. Cu două luni în urmă, operatorul de conducte Colonial Pipeline a fost obligat să efectueze o plată pentru un atac de ransomware de 4,4 milioane de dolari către grupul DarkSide pentru a-și continua operațiunile.

Există multe atacuri similare care au loc în fiecare zi, atacurile cibernetice costând 6 miliarde de dolari în întreaga lume în fiecare an, iar numărul este de așteptat să crească la 10,5 miliarde de dolari până în 2025. Există, de asemenea, aproximativ 1.000 de atacuri Ransomware în fiecare săptămână împotriva companiilor americane, care înseamnă că la fiecare 10 minute apare un nou atac.

Pe măsură ce amenințarea atacurilor ransomware crește, companiile de securitate cibernetică beneficiază și înregistrează o creștere semnificativă. Una dintre cele mai mari companii care operează în industrie este Fortinet Inc. (FTNT.US).

Compania oferă produse hardware de securitate a rețelei și soluții de securitate a rețelei bazate pe cloud pentru o gamă largă de consumatori, inclusiv întreprinderi mari și entități guvernamentale.

Afacerea

Compania câștigă cu succes cote de piață în domeniul emergent al serviciilor de soluții SD-WAN. Estimările actuale arată că piața soluțiilor SD-WAN (rețea definită de software într-o rețea extinsă, care simplifică gestionarea și funcționarea unei rețele WAN prin decuplarea hardware-ului rețelei de mecanismul său de control) are o valoare de doar 1,9 miliarde de dolari, în timp ce se estimează că piața ar putea ajunge la 8,4 miliarde de dolari în 5 ani, înregistrând un CAGR de 34,5%.

În primul trimestru, SD-WAN a contribuit cu 14% din totalul facturării, deoarece au existat 15 oferte de peste 1 milion de dolari, comparativ cu 4 tranzacții de peste 1 milion de dolari în primul trimestru al anului 2020. Există doar câțiva furnizorii care oferă soluții SD-WAN, astfel încât industria ar putea fi o oportunitate excelentă pentru Fortinet de a vedea o creștere în următorul deceniu.

Fortinet se confruntă cu o concurență enormă, întrucât o rivalitate intensă îi obligă pe jucătorii din industrie să își mărească cheltuielile de vânzare și marketing, ceea ce ar putea determina deteriorarea marjelor pe termen lung.

CITESTE SI:  Evoluții bursiere: Indicii americani ating noi maxime pe fondul rezultatelor puternice ale companiilor din sectorul tech. Creșteri în Europa și la BVB

Compania generează 40% din venituri din vânzarea dispozitivelor de securitate a rețelei. Segmentul are marje relativ mici și probabil va pierde cota de piață pentru furnizorii de servicii de securitate bazate pe cloud. Fortinet trebuie să investească mult pentru a crește vânzările pe alte segmente și pentru a atenua efectele declinului vânzărilor de hardware.

Evaluare

Valoarea actuală a acțiunilor este destul de întinsă comparativ cu multiplii istorici, deoarece P / S este de 13,69 față de media pe 5 ani de 7,24. EV / EBITDA este de 59,78, în timp ce media pe 5 ani este de 47,9. Aceste cifre ridicate reflectă un interes din ce în ce mai mare pentru industria securității cibernetice, deoarece hackerii au forțat companiile să facă investiții mari pentru a-și proteja operațiunile de rețea.

Între timp, marja actuală depășește atât marjele istorice, cât și mediile industriei. Marja EBITDA este la un nivel de 22,03%, depășind marja medie pe 5 ani de 14,25% și marja medie sectorială de 14,35%. În același timp, compania înregistrează o marjă ROIC destul de atractivă de 25,55% – rezultatul este semnificativ mai bun decât marja medie ROIC a sectorului IT de 4,43%.

Analiza ROE

Fortinet a înregistrat o marjă ROE excelentă de 67% în 2020. Conducerea a reușit să realizeze îmbunătățiri semnificative ale ROE începând cu 2018, deoarece venitul net a crescut de 3 ori din 2018. Îmbunătățirea ROE a venit din marja ROA crescută și din relația dintre active și capital.

În 2018, marja ROA a fost de 4,84%, apoi marja a ajuns la nivelul de 12%. Raportul activ-capital propriu a crescut de la 3 la 5,38, pe măsură ce venitul câștigat a crescut semnificativ (ceea ce este scris în secțiunea pasive). Venitul nerealizat a reprezentat 48% din totalul activelor în 2016, în timp ce în 2020, partea din venitul nerealizat a crescut la 64%. Prin urmare, creșterea efectului de levier nu este un motiv de îngrijorare.

Făcând un pas înainte și analizând creșterea marjei ROA, vedem că cel mai mare factor al îmbunătățirii este creșterea marjei de profit, care a urcat de la nivelul de 3% în 2018 la 17,96%. În același timp, raportul de rotație a activelor s-a îmbunătățit, de la 0,64 în 2018 la 0,7.

Analiză tehnică

La nivel tehnic, prețul a dezvoltat o mișcare ascendentă într-un canal relativ îngust. De-a lungul acestei evoluții, prețul s-a consolidat pe nivelul de retragere exterioară Fibonacci de 161,8% a ultimei mișcări de corecție finalizate la începutul toamnei 2020 , la 171,88 USD pe acțiune.

Este posibil ca același eveniment să aibă loc în momentul în care prețul atinge retragerea de 240%. Întrucât se tranzacționează la maxime istorice, este posibil ca investitorii să se aștepte din nou la o consolidare de aproximativ 265,4 dolari pe acțiune.[/emaillocker]