BET
15964.68
0.48%
BET-TR
33120.05
0.48%
BET-FI
58385.9
0.18%
BETPlus
2369.81
0.44%
BET-NG
1151.07
0.68%
BET-XT
1367.12
0.43%
BET-XT-TR
2804.34
0.43%
BET-BK
2997.32
0.32%
ROTX
35593.79
0.58%AGRO IFN SA, instrumentul de finanțare al ROCA Agri RDF, a primit avizul BNR

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

AGRO IFN SA, instrumentul de finantare pentru sectorul agricol lansat de ROCA Agri RDF, holdingul de agricultura din cadrul ROCA Investments, a primit avizul Bancii Nationale a Romaniei (BNR). In primele doua saptamani de cand a devenit operational, AGRO IFN SA a oferit deja primele sale imprumuturi pentru sustinerea afacerilor din sectorul agricol romanesc.

Agricultura este un domeniu esential pentru economia Romaniei, de aceea, prin diversificarea surselor de finantare a sectorului agricol, ne propunem sa cream impact pozitiv si sa contribuim la prosperitatea comunitatilor agricole din Romania”, a declarat Alexandru Savin, CEO ROCA Agri RDF.

Dorim sa sustinem dezvoltarea agriculturii romanesti si un pas important in acest sens este faptul ca AGRO IFN SA a devenit operational, prin primirea autorizarii din partea BNR.

Misiunea noastra este aliniata misiunii holdingului ROCA Agri RDF, de a sprijini dezvoltarea sustenabila a sectorului agricol romanesc, prin extinderea parteneriatelor de incredere existente.

Astfel, oferim solutii de finantare adaptate nevoilor afacerilor locale mici si mijlocii din domeniul agricol, respectiv credite pe termen scurt pentru finantarea productiei agricole, cu aprobare rapida, precum si un grafic de rambursare flexibil, adaptat caracterului sezonier al activitatii fermierilor”, a declarat Aurora Petre, Director General AGRO IFN SA.

CITESTE SI:  Noi maxime istorice pentru piața de capital din România la începutul anului 2024

Infiintat ca parte din ROCA Agri RDF, AGRO IFN SA are avantajul de a beneficia inca de la inceputul activitatii de reteaua de distributie existenta, care acopera cea mai mare parte a tarii, contribuind astfel la obiectivul holdingului de a oferi clientior servicii complete si la indemana.

Prezent pe piata romaneasca din luna iulie 2022, holdingul ROCA Agri RDF a incheiat anul 2022 cu afaceri de peste 156 milioane de euro, dublandu-si suprafata agricola exploatata, pana la 4.000 de hectare.

Prin intermediul companiilor pe care le detine si care sunt in continua expansiune, respectiv RDF, RDF Agricultura, Adidana, Dachim, Supliment, la care se adauga si AGRO IFN, holdingul este unul dintre principalii jucatori de pe piata productiei si distributiei de inputuri, precum si a comertului cu cereale.

Investitorii ROCA Agri RDF sunt ROCA Investments, compania cea mai dinamica de private equity din Romania, in calitate de actionar majoritar, si Florin Deznan, fondator RDF SA.

ROCA Investments investeste, in calitate de actionar majoritar, in companiile antreprenoriale de dimensiune medie si urmareste transformarea acestora in performeri in sectoarele strategice in care activeaza.