BET
15926.46
-0.54%
BET-TR
33043.53
-0.54%
BET-FI
58339.18
-0.34%
BETPlus
2364.53
-0.53%
BET-NG
1140.72
-0.65%
BET-XT
1364.01
-0.51%
BET-XT-TR
2798.19
-0.51%
BET-BK
2991.27
-0.48%
ROTX
35570.46
-0.47%Agroland beneficiaza de servicii de Market Maker al Emitentului din partea BRK Financial Group

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Agroland Business Systems (AG), companie care opereaza cea mai extinsa retea de magazine agricole din Romania, beneficiaza de astazi, 15 februarie, de servicii de Market Maker al Emitentului din partea BRK Financial Group (BRK).

Actiunile AG au fost listate acum aproape un an pe piata AeRO a Bursei de Valori Bucuresti, la 1 martie 2021, iar compania are in prezent o capitalizare de 186 milioane lei (37,6 milioane euro).

Inca de la listarea Agroland pe piata AeRO din urma cu aproape un an de zile, dorinta noastra a fost sa ne dezvoltam intr-un ritm accelerat prin intermediul pietei de capital. In aceasta perioada am continuat sa investim in liniile noastre de business si am incheiat cu succes o operatiune de majorare a capitalului social, motiv pentru care le multumesc inca o data investitorilor si actionarilor pentru increderea acordata proiectelor noastre de dezvoltare.

Ne dorim sa fim in continuare un emitent atractiv pentru actionarii existenti cat si pentru potentiali noi investitori, iar unul dintre obiectivele principale pe care le avem in vedere este cresterea lichiditatii actiunilor AG. Prin urmare, sunt increzator ca parteneriatul pe care il demaram astazi alaturi de BRK Financial Group pentru implementarea programului de Market Making ne va aduce mai aproape de acest obiectiv”, a declarat Horia Cardos, fondator si CEO al Agroland Business System.

CITESTE SI:  Acțiunile Intel scad cu peste 10% după publicarea rezultatelor din T4, pe fondul unor perspective mai slabe

Actiunea AG este al 16-lea instrument financiar listat la Bursa pentru care echipa BRK Financial Group ofera servicii de Market Maker al Emitentului.

Numarul total de instrumente financiare listate pe ambele piete ale Bursei care beneficiaza de servicii de Market Maker al Emitentului ajunge astfel la 21, dintre care 20 actiuni si o emisiune de obligatiuni. Parametrii specifici aplicabili activitatii de Market Maker al Emitentului efectuata de echipa BRK pentru actiunile AG sunt disponibili AICI.

Felicitam compania Agroland Business System pentru faptul ca au accesat serviciul de market making al emitentului pe care il oferim si ne propunem ca rezultatele acestui parteneriat sa fie cat mai vizibile intr-un timp cat mai scurt, in sensul imbunatatirii lichiditatii din toate unghiurile (volumul tranzactionat, numarul de tranzactii, adancimea pietei si spread-ul de tranzactionare). Vom afisa cotatii ferme de cumparare si de vanzare cu o cantitate de minim 13.000 de actiuni la un spread mediu 3%”, a declarat Monica Ivan, Director General BRK Financial Group.

Market Makerul Emitentului este participantul la sistemul de tranzactionare al BVB care si-a asumat rolul de a sustine lichiditatea unui instrument financiar. Mai multe informatii cu privire la cadrul general aplicabil programului de MME sunt disponibile AICI.