BET
16811.2
-0.57%
BET-TR
34881.21
-0.57%
BET-FI
60140.71
-0.56%
BETPlus
2484.87
-0.58%
BET-NG
1201.09
-0.59%
BET-XT
1432.99
-0.62%
BET-XT-TR
2939.88
-0.62%
BET-BK
3082.2
-0.87%
ROTX
36892.26
-0.57%


Alibaba, Amazon si Facebook raman cele mai tranzactionate companii la nivel mondial

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Alibaba, Amazon si Apple raman cele mai tranzactionate companii la nivel mondial, potrivit băncii de investiţii Saxo Bank, specializată în tranzacţionare multi-asset. Pe de altă parte, datele pentru platforma de tranzacţionare SaxoTraderGO, în primele şase luni ale anului 2017, arată că investitorii şi traderii favorizează în continuare acţiunile companiilor americane de tehnologie, deoarece acestea au depăşit în mod consecvent performanţele altora la burse.

‘Având în vedere că sectorul tehnologic este în creştere cu 18% de la începutul exerciţiului financiar până azi, toată lumea vorbeşte de o bulă, iar luna iunie ne-a reamintit de volatilitate atunci când indicele Nasdaq 100 a scăzut brusc cu 4% în două sesiuni. Totuşi, sectorul a atras noi oferte, rămânând unul dintre puţinele domenii cu creştere în actualul mediu macroeconomic’, afirmă Peter Garnry, director la Saxo Bank.

Acţiunile Alibaba au crescut cu 32% în trimestrul al doilea, pe fondul câştigurilor mari din ultimul trimestru al anului financiar 2017 (care s-a terminat în martie 2017), publicate în 18 mai, venitul fiind cu 7% peste cel estimat şi în creştere cu 60% de la an la an, pe măsură ce comerţul online chinez oferă în continuare rate ridicate de creştere şi oportunităţi care nu se întâlnesc în altă parte. Acţiunile sunt în continuare foarte tranzacţionate deoarece compania rămâne una dintre cele mai bune metode pentru investitori de a accesa viitorul comerţului online chinez.

Apple nu a avut parte de cel mai bun trimestru, acţiunile sunt în stagnare în comparaţie cu cele ale Samsung, care au crescut cu 15%, deoarece investitorii pariază că creşterea încetineşte pentru Apple. Conform estimărilor, Apple va avea o creştere de 5% în 2017. În ciuda faptului că Apple nu este foarte drag investitorilor, acţiunile companiei sunt încă destul de tranzacţionate pentru că oferă acces la producătorul celui mai profitabil smartphone din lume şi la o companie foarte profitabilă cu o bază de clienţi mare şi loială.

CITESTE SI:  MedLife intrară în acționariatul Personal Genetics și își consolidează poziția pe zona de genetică și biologie moleculară în Romania

Amazon este, din multe puncte de vedere, noul Apple, captând atenţia investitorilor datorită creşterii mari şi oportunităţilor incredibile de creştere în comerţul online global. Acţiunile au crescut cu încă 9% în T2, în contextul achiziţiei îndrăzneţe a Whole Foods, într-o încercare de a revoluţiona modelul american de magazin alimentar şi de a-şi construi o reţea de distribuţie în rândul populaţiei urbane.

Acţiunile NVidia sunt unele dintre cele mai promovate zilele acestea, căci chipurile sale GPU se folosesc în domenii cu creştere rapidă precum gaming, centre de date şi maşini fără şofer. Acţiunile au crescut cu 33% în T2 pe baza publicării unor câştiguri mari ce arată o creştere puternică a venitului cu 48% de la an la an.

Facebook este în continuare cea mai atractivă entitate social media din lumea vestică, având aproape 1,4 miliarde de utilizatori şi baze atractive ale afacerii. Acţiunile au crescut cu 6%, iar câştigurile rezultate au fost mai bune decât se prognozase, dar investitorii încep să se teamă că creşterea va începe să încetinească din punct de vedere material în anii următori deoarece Newsfeed-ul platformei Facebook s-a maturizat şi a atins capacitatea maximă de reclame.

Foto credit: Rawpixelimages