BET
18234.81
1.07%
BET-TR
39699.95
1.04%
BET-FI
58920.93
-0.42%
BETPlus
2699.49
0.98%
BET-NG
1292.41
1.08%
BET-XT
1553.66
0.92%
BET-XT-TR
3329.69
0.9%
BET-BK
3399.96
0.91%
ROTX
40071.9
1.12%

Alro își reduce activitatea de producție a aluminiului primar de la cinci hale de electroliză la două hale

Autor: Financial Market
2 min

Alro SA (BVB: ALR), unul dintre cei mai mari producatori de aluminiu integrați pe verticală din Europa după capacitatea de productie, a anunțat astazi că, in contextul situatiei exceptionale de pe pietele de energie si gaze, Consiliul de Administratie a adoptat, in sedinta din 27 decembrie 2021, programul de productie pe anul 2022.

Programul de productie se bazeaza pe cateva principii economice, precum prezervarea lichiditatii, indeplinirea tuturor obligatiilor asumate de catre companie, inclusiv plata la timp a salariilor, a impozitelor si taxelor si a serviciului datoriei pentru creditele angajate, precum si adoptarea unui model de business care tinteste pe de-o parte sa reduca dependenta de energia electrica, iar pe de alta parte sa mentina pe cat posibil portofoliul de produse, cu exceptia celor neprofitabile sau cu marja de profit foarte mică.

Evoluție preț actiune ALR. Sursa BVB

In acest sens, activitatea de productie a aluminiului primar se va diminua, de la cinci hale de electroliza la doua hale, cu implementarea de masuri tehnologice care sa permita o repornire rapida si eficienta atunci cand conditiile de pe pietele de energie vor reveni la normal.

In ceea ce priveste portofoliul de produse, societatea intentioneaza să pastreze sau chiar sa crească portofoliul de produse procesate si să diminueze portofoliul de produse primare, astfel incat să rezulte un mix de productie echilibrat si eficient.

In anul 2022 se vor implementa si masuri de reducere a costurilor si de eficientizare a activitatii, iar cantitatile de metal primar care nu vor mai fi produse, vor fi compensate partial cu metal reciclat sau cu metal primar cumparat de la terti.

Societatea apreciaza ca o parte din furnizorii si din clientii sai vor fi afectati de masurile propuse, astfel incat si-a propus sa angajeze cu acestea discutii constructive in vederea diminuarii impactului si asigurarii conditiilor de repornire a capacitatilor.

Conducerea societatii nu are in vedere pentru moment concedieri ale personalului angajat, ci doar masuri pentru eficientizarea folosirii fortei de munca, masuri care pot cuprinde inclusiv perioade de somaj tehnic sau devansarea si cumularea unor revizii si reparatii.

Cu privire la investitiile in curs, societatea se va concentra doar pe acele investitii care vor aduce castiguri si imbunatatiri imediate ale activitatii sale sau care sunt necesare in vederea conformarii cu operarea sigura si legala. Celelalte investitii vor fi amanate pentru o data ulterioara, in functie de evolutiile din economie.

Conducerea societatii isi exprima increderea ca societatea va traversa cu succes actuala perioada dificila si va informa din timp investitorii si publicul interesat despre evolutia situatiei sale, in conformitate cu regulile pietei de capital. Informatiile financiare relevante vor fi publicate, ca de obicei, potrivit calendarului financiar anual.