BET
14351.71
0.97%
BET-TR
29358.76
0.96%
BET-FI
54078.79
0.91%
BETPlus
2135.11
1%
BET-NG
1070.31
1.16%
BET-XT
1238.67
0.95%
BET-XT-TR
2511.08
0.95%
BET-BK
2674.44
1.19%
ROTX
31620.53
1.09%ANAF se digitalizeaza si introduce plata cu cardul in toate sediile Trezoreriilor

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală este ‘Partenerul anului’, pentru introducerea plăţii prin card în toate sediile Trezoreriilorcu ocazia decernării premiilor industriei plăţilor electronice pentru activitatea din 2016, eveniment care a avut loc joi seara, în Aula Institutului Bancar Român, informeaza AGERPRES.

Înca din septembrie anul trecut, Ministerul Finanţelor a anunţat că sistemul de plată prin POS a fost implementat cu succes în toate judeţele ţării, inclusiv în Capitală. Astfel, toate cele 221 de Trezorerii din cele opt regionale ANAF contribuabilii îşi pot achita taxele şi impozitele fără a mai fi nevoiţi să vină cu sume în numerar.

La secţiunea ‘Premiera Anului’ câştigătorul a fost Romcard, pentru finalizarea integrării soluţiei de portofel digital în platforma MasterPass, serviciul Mastercard pentru plăţi digitale.

La secţiunea ‘Pionierat’ câştigătorul a fost retailerul Carrefour, pentru aplicaţia Carrefour Pay, cu ajutorul căreia clienţii utilizatori de smartphone-uri îşi pot scana singuri produsele şi plăti direct de pe telefon în toate magazinele din reţea. Aplicaţia CarrefourPay se poate descărca gratuit pe toate terminalele smart ce rulează sistemele de operare iOS şi Android.

CITESTE SI:  Holde Agri Invest construiește un siloz la ferma Frumușani, în urma unei investiții de 8 milioane de lei

De asemenea, în cadrul Galei Nocash au fost decernate premii care au la bază date statistice privind activitatea din anul 2016. Au primit premii ING Bank, Banca Transilvania, Raiffeisen Bank – emitenţii cu cele mai active carduri de debit, ING Bank – cea mai bună adopţie a tehnologiei contactless în rândul clientelei, BT Visa Electron – cardul de cumpărături al anului, Carrefour România – comerciantul anului în mediul off-line, Orange România – comerciantul anului în mediul on-line, Direcţia de Impozite şi Taxe Locale Sector 3 – cea mai bună colectare online a taxelor şi impozitelor, Raiffeisen Smart Mobile – aplicaţia de plăţi mobile a anului sector bancar, TPARK – aplicaţia de plăţi mobile a anului sector nebancar, BRD Finance – emitentul nonbancar al anului, Edenred – emitentul nonbancar al anului categoria ‘Carduri de Masă’, Banca Transilvania – banca anului în piaţa cardurilor.

Foto credit:  Embosser | Dreamstime.com