BET
12432.8
1.48%
BET-TR
23567.51
1.48%
BET-FI
51019.08
3.43%
BETPlus
1855.05
1.44%
BET-NG
931.82
0.62%
BET-XT
1084.33
1.59%
BET-XT-TR
2041.73
1.59%
BET-BK
2277.98
1.51%
ROTX
27702.96
1.41%

Analiză trimestrială Saxo Bank pentru T4 2020: alegerile din SUA sunt cel mai mare risc politic pe care l-am trăit în ultimele decenii

Autor: Financial Market
Timp de citit: < 1 minute

Saxo Bank, specialistul în tranzacționare și investiții online, și-a publicat astăzi perspectivele trimestriale pentru trimestrul al IV-lea 2020 pentru piețele globale, inclusiv idei de tranzacționare pentru acțiuni, valute, valute, mărfuri și obligațiuni, precum și o serie de teme macro centrale care au impact asupra portofoliilor clienților. pieței, determinată de răspunsul politic la această profundă criză economică: rate zero ale dobânzii, sprijin infinit al guvernului și al băncilor centrale. Pedala pe frână apăsată oficial și puternic, cu garanții pentru cererea comercială și locurile de muncă într-o lume a capitalismului de stat, înseamnă că piețele și libertățile individuale nu au fost niciodată mai atacate” spune Steen Jakobsen, economist-șef și CIO la Saxo Bank.

„La Saxo Bank Group, vedem trei căi și probabilități distincte de acum până la Ziua Învestiturii din 20 ianuarie 2021: alegeri contestate (probabilitate de 40%); o victorie curată și majoritară a lui Biden (probabilitate 40%); o victorie a lui Trump (probabilitate 20%).

„Sarcina noastră este să definim un consens al realității și aici simțim că piața nu integrează corect în preț atât riscurile unui rezultat contestat – cel mai mare risc pentru piețe, fie ca urmare a alegerilor în sine, fie a obiecțiilor și încercărilor lui Trump de a striga „fraudă!” – cât și cele de pe urma unei victorii clare a lui Biden. Deoarece ambele sunt un risc, aceasta înseamnă că volatilitatea ar putea crește dramatic.