BET
18042.59
0.54%
BET-TR
39292.33
0.52%
BET-FI
59167.26
0.14%
BETPlus
2673.38
0.52%
BET-NG
1278.58
0.31%
BET-XT
1539.44
0.59%
BET-XT-TR
3299.86
0.57%
BET-BK
3369.36
0.86%
ROTX
39628.22
0.54%

Analiză X-Trade Brokers: 4 scenarii pentru summit-ul G20 de la Osaka

Autor: Financial Market
2 min

După o lună mai turbulentă în care piețele au fost luate prin surprindere de reluarea tensiunilor comerciale, speranțele cu privire la revenirea la relații mai bune între China și SUA au crescut înaintea summit-ului G20 din acest weekend.

Se va încheia întâlnirea dintre Xi și Trump cu o euforie a pieței sau investitorii vor fi dezamăgiți? Iată mai jos 4 posibile scenarii intr-o analiza efectuată de casa de brokeraj X-Trade Brokers.

Scenariu optimist (bullish)

Ce ar fi necesar pentru a iniția o reacție puternică în piață? Nu numai o reluare a negocierilor comerciale, ci și o retragere a taxelor vamale impuse Chinei în mai (cel puțin pe perioada negocierilor) și eliminarea interdicției Huawei. Acest scenariu presupune o doză mare de bunăvoință din partea lui Trump, motiv pentru care este foarte puțin probabil să se materializeze.

Scenariu moderat optimist

Mai realist ar fi o promisiune de a nu introduce noi taxe (importurilor în valoare de 300 de miliarde din China) și de a elimina taxele din mai și, probabil, interzicerea Huawei dacă se ajunge la o înțelegere într-un anumit interval de timp. Probabil piețele ar presupune că administrația chineză ar dori să evite escaladarea conflictului și se va ajunge la un acord.

Scenariu moderat pesimist

Cel mai probabil scenariu este o revenire la negocieri cu promisiunea ca SUA să nu aplice noi tarife atâta timp cât negocierile decurg bine. Piețele ar putea reacționa inițial cu optimism, dar acest scenariu este deja inclus în totalitate în preț. Barierele actuale ar continua să afecteze creșterea economică, în timp ce investitorii ar putea să-și dea seama că un acord este departe de a se materializa și ar putea veni prea târziu pentru a evita încetinirea creșterii economice.

Scenariu pesimist (bearish)

Sistarea negocierilor ar fi scenariul de coșmar deoarece ar însemna introducerea de noi taxe vamale și poate duce chiar la tensiuni geopolitice. Din fericire, pare a fi scenariul cel mai puțin probabil.

Cea mai importantă piață de urmărit: US500

Sursa: xStation5

Cea mai puternică reacție a pieței poate fi așteptată pe indici, US500 (S&P 500) fiind principalul candidat ce ar putea reflecta sentimentul investitorilor. Indicele a atins recent maxime istorice, dar nu a reușit să-și extindă raliul și, din punct de vedere tehnic, ar putea trasa o formațiune Double Top. Investitorii ar trebui să țină cont de reacția la un „armistițiu comercial” din decembrie, când primul val de optimism s-a evaporat foarte repede.


 

[ajax_load_more]