BET
16918.02
0.23%
BET-TR
35102.84
0.23%
BET-FI
60319.32
0.35%
BETPlus
2499.87
0.19%
BET-NG
1205.02
0.22%
BET-XT
1441.07
0.21%
BET-XT-TR
2956.45
0.21%
BET-BK
3111.09
0.15%
ROTX
37152.25
0.26%


Aplicatie online de la AFIR pentru proiectele finantate prin PNDR

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) anunţă lansarea aplicaţiei online „Date deschise AFIR” prin care toţi cei interesaţi pot consulta mult mai uşor informaţii publice privind beneficiarii şi proiectele finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020).

„Transparenţa în accesarea şi în derularea fondurilor europene nerambursabile, disponibile prin PNDR 2020 este deosebit de importantă pentru Agenţie şi implicit pentru mine ca director general. În acest sens, alături de alte funcţionalităţi extrem de utile aflate pe site-ul AFIR, cum ar fi modulul de achiziţii on-line, baza de date cu preţuri de referinţă sau depunerea on-line a cererilor de finanţare, am lansat şi o secţiune unde sunt disponibile informaţii privind beneficiarii fondurilor europene obţinute prin PNDR 2020 la nivelul întregii ţări, dar şi date referitoare la proiectele pentru care s-a acordat finanţare. Trebuie să fac precizarea că aceste date sunt disponibile atât pentru actuala perioadă de programare, 2014 – 2020, cât şi pentru perioada anterioară, 2007 – 2013”, a afirmat, într-un comunicat de presă transmis luni AGERPRES, Adrian-Ionuţ Chesnoiu, directorul general al AFIR.

Potrivit instituţiei, Modulul Date deschise AFIR este disponibil pe pagina oficială de Internet a Agenţiei, www.afir.info, la secţiunea Rapoarte şi Liste şi pe prima pagină la rubrica Utile. De asemenea, Modulul AFIR este disponibil la adresa http://opendata.afir.info/.

Publicarea datelor deschise este o iniţiativă a Agenţiei care asigură livrarea către public a informaţiilor uşor de folosit, complete, interoperabile, deschise şi măsurabile. Un avantaj pentru cei care accesează aplicaţia îl reprezintă faptul că informaţiile pot fi structurate în forma în care servesc cel mai bine demersului celor interesaţi prin filtre aplicate pe tipuri de informaţii.

CITESTE SI:  PwC: Deși a debutat lent în 2024, piața de fuziuni și achiziții din România are perspective de redresare pe termen scurt

Prin intermediul aplicaţiei Date deschise toţi cei interesaţi pot consulta informaţii referitoare la numele beneficiarilor PNDR, titlul proiectului, codul proiectului finanţat, valoarea publică a proiectului de investiţii, valoarea plăţilor efectuate, localitatea unde se implementează proiectul, judeţul, structura teritorială a AFIR care gestionează proiectul (OJFIR sau CRFIR). De asemenea, sunt disponibile date privind tipul de beneficiar (PFA, II, SRL etc), codul fiscal, codul APIA, sesiunea sau anul când a fost depus proiectul, chiar şi coordonatele GPS (longitudine şi latitudine) ale localităţii de implementare a proiectului.

Suplimentar datelor privind beneficiarii Programului şi cele aferente proiectelor finanţate, prin modulul Date deschise sunt disponibile informaţii cu privire la impactul pe care l-a avut implementarea unei submăsuri din cadrul PNDR 2020. Astfel, în acest moment sunt disponibili, spre consultare, indicatorii de monitorizare privind implementarea submăsurii (sM) 7.2 „Investiţii în crearea şi modernizarea infrastructurii de bază la scară mică”.

Dintre indicatorii de monitorizare disponibili prin aplicaţia Date deschise amintim: numărul de locuitori deserviţi de investiţia respectivă, lungimea drumurilor construite sau modernizate prin proiect, lungimea conductelor de alimentare cu apă sau de canalizare, precum şi numărul obiectivelor educaţionale finanţate (creşe, grădiniţe, unităţi de tip after-school, şcoli profesionale) prin intermediul sM 7.2.

Sursa: Agerpres

Foto: Pixabay