BET
15818.35
-1.21%
BET-TR
32820.84
-1.21%
BET-FI
57237.5
-1.01%
BETPlus
2348.15
-1.2%
BET-NG
1132.53
-1.09%
BET-XT
1353.15
-1.15%
BET-XT-TR
2776.07
-1.15%
BET-BK
2974.86
-0.63%
ROTX
35244.9
-1.15%Arctic Stream (BVB: AST) a înregistrat o cifră de afaceri de 51,4 mil de lei în 2021

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Arctic Stream, companie cu capital integral românesc, furnizor de servicii în domeniul tehnologiilor și echipamentelor de comunicații, listată la Bursa de Valori București sub simbolul AST, a înregistrat, în 2021, o cifră de afaceri de 51,4 milioane de lei (10,39 milioane de euro), din revânzarea de tehnologii de comunicații, soluții de securitate şi furnizarea de servicii profesionale de consultanţă IT.

Creşterea cifrei de afaceri, cu 17% față de 2020, a depăşit estimarea iniţială realizată de Arctic Stream, pentru 2021, în Memorandumul de listare la BVB (33,2 milioane de lei), cât şi estimarea ajustată din Raportul Curent nr. 1 către BVB, din 28.07.2021 (aproximativ 46 milioane de lei). Profitul net înregistrat de companie, anul trecut, a fost de 4,3 milioane de lei (870.000 de euro).

Anul acesta, Arctic Stream își va păstra direcțiile de dezvoltare din perspectiva tehnologiei, atât în zona de infrastructură Software-Defined, cât şi în zonele de Cybersecurity și Data Center, segmente care au un potențial mare de dezvoltare și care vor contribui la creșterea organică. Prin urmare, compania va dezvolta competenţe şi parteneriate în zona de CyberSecurity pentru completarea portofoliului de servicii și produse oferite.

Evoluție grafică a actiunilor Arctic Stream. Sursa BVB

De asemenea, Arctic Stream se va concentra pe proiectele de digitalizare prin fondurile specifice alocate, inclusiv prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). O altă direcţie de interes va fi atragerea de finanțare nerambursabilă pentru dezvoltarea capabilităților de cercetare-dezvoltare și de creștere a capacității operaționale.

Totodată, compania îşi propune susţinerea talentelor din mediul universitar, prin implicarea în proiecte inovatoare de tip „incubator de tehnologie” şi dezvoltarea educațională.

Suntem foarte mulțumiți de felul în care am operat în 2021, când ne-am listat la Bursa de Valori București și rezultatele obţinute au depăşit estimările noastre. Suntem convinși de perspectiva optimistă a derularii afacerilor noastre, în 2022, având în vedere contractele încheiate și proiectele aflate în diverse stadii de implementare și credem că rezultatele companiei se vor reflecta mai timpuriu decât anul trecut.

Procesul de digitalizare, precum și amenințările de securitate cibernetică vor continua să pună presiune pe infrastructurile IT, iar noi suntem foarte bine poziționați pentru a furniza servicii profesionale de consultanță IT și securitate la cele mai înalte standarde din piață. Dat fiind contextul favorabil proiectelor de transformare digitală, Arctic Stream își propune să răspundă în continuare cererii de infrastructuri IT modulare, scalabile, care implică tehnologii şi sisteme performante, precum și specialişti de top – pe care am reușit să îi atragem în echipa.

Pentru anul în curs, strategia va rămâne cea definită în Memorandumul de listare la Bursă, respectiv o dezvoltare organică, pentru a putea acoperi oportunitățile pe care le vedem la acest moment în piață. Deși peisajul este volatil caracterizat de inflație și efervescența M&A, acumularea de lichiditate în companie ne permite să rămânem atenți la posibile oportunități viitoare de creștere non-organică”, a declarat Dragoș Octavian Diaconu, fondator și director general, Arctic Stream.

CITESTE SI:  Rezultate trimestriale Microsoft: Vânzări record pentru al V-lea trimestru consecutiv în mijlocul ofensivei AI

Între realizările din 2021 ale companiei, se regăsesc, pe lângă listarea acțiunilor AST la BVB: creșterea echipei de la 8 la peste 22 de angajați și colaboratori, semnarea de contracte semnificative în direcțiile de business Infrastructuri de Comunicaţii Enterprise, Cybersecurity și DataCenter, precum și încheierea de noi parteneriate de tehnologie.

Raportul financiar integral pentru anul 2021 al Arctic Stream SA este disponibil pe pagina emitentului, de pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti.