BET
16910.76
0.16%
BET-TR
35087.77
0.16%
BET-FI
60066.16
-0.7%
BETPlus
2498.48
0.14%
BET-NG
1209.73
0.27%
BET-XT
1440.85
0.06%
BET-XT-TR
2956
0.06%
BET-BK
3110.26
0.01%
ROTX
37134.01
0.2%


Asociaţia Administratorilor de Fonduri sustine sistemul actual de pensii

Autor: Financial Market
Timp de citit: < 1 minute

Asociaţia Administratorilor de Fonduri din România (AAF) îşi exprimă susţinerea faţă de sistemul actual de pensii din România precizând, totodată, că orice măsură economică sau fiscală cu impact major trebuie să fie adoptată după consultarea jucătorilor din piaţă, potrivit unui comunicat remis, vineri, AGERPRES.

„Fondurile de pensii private obligatorii au contribuit semnificativ la dezvoltarea pieţei de capital autohtone şi la susţinerea economiei româneşti, având potenţialul de a produce aceleaşi efecte pozitive şi în viitor odată cu creşterea activelor lor”, spun reprezentanţii fondurilor.

AAF îşi exprimă totodată susţinerea faţă de necesitatea de a promova în continuare dezvoltarea sistemului actual de pensii din România.

„În calitate de asociaţie a administratorilor de fonduri de investiţii din România ai cărei membri administrează active totale în valoare de peste 41 de miliarde lei, aparţinând unui număr de peste 400 de mii de investitori, active investite majoritar în economia românească, considerăm că măsurile de politică economică/fiscală cu impact major în economie trebuie să fie parte a unui program care să aibă în vedere dezvoltarea pe termen lung a economiei, să fie adoptate într-un mod predictibil şi cu consultarea prealabilă a principalilor jucători din piaţă”, se mai arată în comunicat.

CITESTE SI:  Banca Transilvania distribuie dividende în valoare de 1 miliard de lei din profitul anului trecut cu randament de 4,5%

Declaratia data de noul Ministru al Finantelor privind desfiintarea Pilonului II de pensii a fost ulterior contracarata de premierul desemnat Mihai Tudose, acesta susţinand că Pilonul II de pensii nu se va desfiinţa, în timp ce preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a catalogat desfiinţarea Pilonului II ca fiind „o prostie”

„Nu am declarat că voi susţine desfiinţarea pilonului II de pensii. Nici nu am în intenţie să fac acest lucru, a declarat Mişa în comunicatul remis joi seara.

Foto credit: One Photo | Dreamstime.com