BET
16882.42
-0.77%
BET-TR
35029
-0.77%
BET-FI
60301.58
-0.24%
BETPlus
2495.95
-0.73%
BET-NG
1210.27
0.09%
BET-XT
1440.85
-0.75%
BET-XT-TR
2956.01
-0.75%
BET-BK
3107.11
-0.88%
ROTX
37073.64
-0.76%Banca Transilvania introduce plata cu telefonul mobil pentru transportul public în câteva orașe din țară

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Banca Transilvania impreuna cu PTP Online, o companie care activează de peste 10 ani pe piața serviciilor de reîncărcare electronică, își extind serviciile digitale spre zona de plată a transportului public.

Astfel, începând de azi, inclusiv în Sibiu, călătoriile cu autobuzele Tursib vor putea fi plătite cu telefonul mobil, prin intermediul aplicației 24pay.

Lansată până acum în Timișoara, Brașov, Iași, Arad şi Râmnicu Vâlcea, 24pay oferă acces pentru aproximativ 2 milioane de români la o modalitate modernă, online, de achiziție a biletelor de călătorie pentru transportul în comun.

Aplicația a fost dezvoltată de compania PTP Online, membră a grupului de firme Ecco Group Development, iar plățile pentru achiziția biletelor sunt derulate prin soluția de plată online cu cardul oferită de Banca Transilvania.

Astfel, plata biletelor de calatorie se face scanand cod QR (tag NFC) afișat în mjlocul de transport în comun sau în stația de așteptare, iar apoi se selecteaza tipul de calatorie si se efectueaza plata direct din aplicatia de pe telefon.

CITESTE SI:  Începe sezonul câștigurilor pentru companiile americane: Se așteaptă ca băncile să raporteze cea mai mare scădere a veniturilor

Titlurile de călătorie achiziționate vor fi ulterior disponibile în secțiunea istoric. În funcție de disponibilitatea operatorilor de transport de a integra sistemul GPS, vor fi disponibile informații în timp real și cu privire la orarul mijloacelor de transport. Această funcționalitate este, la rândul său, oferită gratuit operatorilor de transport public.

Pentru BT, implicarea în acest proiect este o oportunitate de a continua proiectele dedicate transformării digitale şi de a fi aproape de comunitățile din care face parte, cu atât mai mult cu cât serviciile online în domeniul transportului public reprezintă o arie mai puțin acoperită în România,” se arată intr-un comunicat al băncii.

PTP Online face parte dintr-un grup de companii din București care activează de peste 10 ani pe piața serviciilor de reîncărcare electronică, furnizând, de asemenea, servicii integrate de producție hardware și dezvoltare software cu aplicabilitate în mobile și vending. La nivel de grup, cifra de afaceri în anul 2017 a fost de peste 30 milioane euro.


 

[ajax_load_more]