BET
16009.52
0.75%
BET-TR
33218.43
0.74%
BET-FI
57504.25
1.41%
BETPlus
2375.59
0.71%
BET-NG
1140.41
0.7%
BET-XT
1367.72
0.77%
BET-XT-TR
2806.07
0.76%
BET-BK
2978.41
0.63%
ROTX
35341.99
0.96%Banca Transilvania se alătură fondului de private equity Morphosis Capital Fund I

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Banca Transilvania, cel mai tranzactionat emitent de la BVB, s-a alăturat misiunii Morphosis Capital Fund I de a susține companiile din România care doresc să se dezvolte și să devină campioni naționali și internaționali, mulțumită viziunii comune pe care o împărtășește cu cei patru antreprenori români, fondatori ai fondului de investiții, precizează un comunicat al bancii.

Astfel, Banca Transilvania a decis să investească în fondul MCFI, fără a preciza insă la ce valoare s-ar ridica aportul propriu.

Prioritatea strategică a BT este finanțarea economiei românești, acesta fiind principalul nostru pilon de activitate, dar și de competență, având în vedere că beneficiem de o experiență de 25 de ani în interacțiunea cu AND-ul business-ului local. Implicarea noastră în Morphosis Capital Fund I este încă o dovadă a apetitului nostru și pentru soluții alternative de finanțare, pentru a contribui astfel la capitalizarea și dezvoltarea business-urilor locale”, a precizat Omer Tetik, CEO, Banca Transilvania.

CITESTE SI:  Raiffeisen Bank lansează creditul de nevoie personale 100% online, disponibil în 10 minute

MCFI a fost fondat în 2018, având ca investitor ancoră Fondul European de Investiții (FEI), prin Programul Operațional Regional, co-finanțat de Fondul European de Dezvoltare Regională. Morphosis Capital își propune să investească minim 5 milioane de euro pe tranzacție în IMM-urile românești de succes care activează în industria bunurilor de larg consum, a serviciilor medicale, tehnologie, dar și a serviciilor B2B, companii cu un indicator EBITDA ce tinde spre cel puțin €1m.

Ne bucurăm că Banca Transilvania, una din băncile de top din România, a decis să se alăture demersului nostru și să valideze, astfel, misiunea Morphosis Capital de a veni în sprijinul antreprenorilor locali. Chiar de la început, Morphosis Capital Fund I a fost gândit ca o soluție personalizată de dezvoltare a business-urilor românești prin care să oferim, pe lângă investiția de capital, expertiza operațională, financiară, de marketing și vânzări necesare dezvoltării și consolidării oricărui business”, a declarat Andrei Gemeneanu, managing partner la Morphosis Capital.


 

[ajax_load_more]