BET
14243.84
0.95%
BET-TR
29138.91
0.94%
BET-FI
53341.19
1.21%
BETPlus
2117.77
0.88%
BET-NG
1060.28
0.78%
BET-XT
1228.24
0.95%
BET-XT-TR
2490.02
0.94%
BET-BK
2639.52
1.07%
ROTX
31214.69
0.82%Bancpost si EximBank, parteneriat pentru sustinerea sectorului antreprenorial local

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Bancpost si EximBank au anuntat astazi incheierea unui nou parteneriat pentru sustinerea sectorului antreprenorial local care permite companiilor accesul mai facil la instrumente de finantare pentru desfasurarea activitatii curente, precum si pentru realizarea proiectelor de investitii. Astfel, prin semnarea Acordului de Plafon de Garantare IMM, un numar extins de companii mici si mijlocii care nu dispun de suficiente active pentru acoperirea garantiilor pot beneficia de solutiile de creditare Bancpost.

Plafonul de garantare pus la dispozitia Bancpost este de 20 milioane lei si este dedicat garantarii creditelor in lei acordate de banca clientilor sai.

Clientii pot beneficia astfel de garantii individuale in valoare de maximum 1,5 milioane de lei. Pentru proiectele de investitii, garantia individuala poate acoperi pana la 80% din valoarea principalului. Pentru sustinerea activitatii curente, clientii pot accesa garantii de pana la 70% din valoarea liniei de credit, facilitate care poate fi reinnoita anual.

„Sa punem nevoile clientilor nostri pe primul loc face parte din ADN-ul organizatiei pe care o reprezint. Mai stim si ca una dintre preocuparile principale ale antreprenorilor atunci cand au nevoie de finantare pentru afacerea lor este identificarea unor garantii eligibile pentru banca. Consecinta fireasca este acest parteneriat intre Bancpost si EximBank care deschide noi oportunitati pentru antreprenori, acestia putand astfel sa dispuna, la momentul oportun, de sumele de care au nevoie pentru a-si indeplini planurile de investitii sau pentru a-si finanta activitatea curenta.

CITESTE SI:  Agricover a raportat venituri totale de 1,06 mld lei în S1, în scădere cu 20,4% față de aceeași perioadă a anului trecut

De apreciat initiativa statului de a avea doi jucatori importanti pe piata contragarantiilor pentru creditele acordate clientilor IMM, intr-un context de piata in care este atat important sa finantam acest sector”, a declarat Dragos Calin, Director Executiv , Bancpost.

“Garantiile pe care statul roman le emite prin intermediul EximBank reprezinta o resursa extraordinara pe care companiile, prin intermediul bancilor comerciale, ar putea sa o exploateze mai mult. In acest context, este cu atat mai importanta decizia Bancpost de a se implica alaturi de EximBank intr-un parteneriat care raspunde nevoilor de finantare ale companiilor facilitand astfel accesul la finantare al IMM-urilor si, implicit, cresterea performantei acestui segment.

Acordul incheiat aduce beneficii atat pentru firme, prin asigurarea nivelului necesar al colateralului, cat si pentru banca, prin reducerea riscului de credit si diversificarea solutiilor de finantare a proiectelor IMM-urilor, si ne dorim sa-l replicam si cu alte banci comerciale, in beneficiul net al antreprenorilor”, a declarat Traian Halalai, presedintele executiv al EximBank.

Foto credit: © Tupungato | Dreamstime