BET
15901.55
0.53%
BET-TR
32994.37
0.53%
BET-FI
57007.65
-0.4%
BETPlus
2360.6
0.53%
BET-NG
1136.45
0.35%
BET-XT
1358.98
0.43%
BET-XT-TR
2788.12
0.43%
BET-BK
2978.48
0.12%
ROTX
35425.78
0.51%BCR a aprobat primele credite de prefinantare in cadrul programului StartUp Nation

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Banca Comercială Română (BCR) a aprobat primele dosare de finanțare, în cadrul programului StartUp Nation.  Primele firme sprijinite de BCR sunt, în principal, firme de proiectare, producție, unele chiar de produse de înaltă tehnicitate, precum și servicii.

România are nevoie de oameni cu inițiativă, cu încredere în ei. Iar acești oameni trebuie sprijiniți pentru a-și putea pune ideile în practică. Vedem multe idei de afaceri care circulă, în prezent, în societate, dar fără un suport financiar, fără educație și expertiză, multe dintre ele nu vor putea trece de acest stadiu. Susținerea încrederii în spiritul de inițiativă este unul dintre obiectivele noastre cheie și există o satisfacție reală a tuturor oamenilor care reprezintă azi BCR, la momentul semnării fiecărui contract de sprijin financiar, mai presus de orice obiectiv de vânzări. Vom continua să facem tot ce este necesar pentru ca cei care aplică în programul StartUp Nation să simtă că ne au alături şi se pot baza pe un partener de încredere, prompt, corect și solid la acest început de drum”, a declarat Lucian Mâțu, Director Executiv Produse și Segmente Micro.

Finanțările acordate de BCR prin programul StartUp Nation sunt disponibile fără constituirea de depozit colateral. De asemenea, BCR finanțează, prin pachetul StartUp Nation și TVA-ul, dacă acesta reprezintă o cheltuială eligibilă în cadrul planului de afaceri.

Alte elemente de noutate țin de scăderea cuantumului comisioanelor aplicate de bancă până la 1%, achitabile în trei rate lunare, la care se adaugă una de grație, precum și a comisionului de garanție perceput pentru Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM), de la 3,8%, la 2,48%.

CITESTE SI:  Meta Estate Trust are un nou Director de Investiții. Adela Antone s-a alăturat echipei de investiții a companiei

După acceptarea în programul guvernamental StartUp Nation, beneficiarii pot solicita BCR cele două produse special dezvoltate de bancă în vederea susținerii afacerii: pachetul cont curent Start-Up Nation și pachetul credit StartUp Nation, care contine:

– Dobândă: 3,5%/an, cea mai bună dintre băncile participante în program;

– Total comisioane credit: cel mult 1% din valoarea creditului, plătibile în trei rate, la care se adaugă și una de grație;

– Garanții: 80% din valoarea creditului, garantat de Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru

– Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM) și, în completare, garantare cu bunurile achiziționate în cadrul programului; ipotecă mobiliară asupra conturilor curente deschise la BCR; fidejusiune;

– 2,48% comision pentru FNGCIMM;

– ZERO costuri verificare certificare cheltuieli în teren;

– Perioada de analiză și soluționare a creditului: maxim 20 de zile de la solicitarea creditului, dar cu un termen mediu estimate de răspuns de aproximativ 5 zile.

Pachetul de cont curent Start-Up Nation este deja disponibil în sucursalele BCR și poate fi accesat atât de cei care s-au calificat în program, pentru pregătirea în vederea acordării fondurilor guvernamentale ori a creditului punte, cât și de cei care au fost respinși, dar nu vor să renunțe la ideea de a-și dezvolta o afacere. Dincolo de oferta strict financiară, BCR le propune antreprenorilor un pachet unic de educație financiară, prin care le va pune la dispoziție materiale educative, ce îi va ajuta la înțelegera pașilor care trebuie făcuți atunci când pornești un business.