BET
15033.96
1.36%
BET-TR
31040.47
1.36%
BET-FI
57453.7
0.53%
BETPlus
2230.89
1.29%
BET-NG
1103.23
1.44%
BET-XT
1295.7
1.29%
BET-XT-TR
2645.03
1.29%
BET-BK
2828.99
1.31%
ROTX
33405.38
1.41%


BERD și Comisia Europeană demarează un program de finanțare de 20 mil euro destinat IMM-uilor inovatoare

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Banca Europeană de Reconstructie și Dezvoltare și Comisia Europeană au semnat astăzi la Bruxelles două acorduri privind un pachet de finanțare însoțit de sprijin consultativ și măsuri pentru promovarea tehnologiilor ecologice, se arată intr-un comunicat al băncii.

Programul pilot in valoare de 20 de milioane de euro este destinat intreprinderilor inovative mici si mijlocii din România, Letonia si Bulgaria.

Acest nou parteneriat cu BERD ne permite să stimulam finanțarea IMM-urilor inovatoare în țările în care există lacune investiționale în acest domeniu. Eforturile noastre comune vor stimula economiile Letoniei, României și Bulgariei astfel incat să crească și să devină mai competitive„, a declarat Carlos Moedas, Comisar European pe Stiinta, Cercetare si Inovare.

În cadrul primului acord, UE va acorda României subvenții de 12,5 milioane de euro, prevăzute în cadrul Programului cadru pentru cercetare și inovare al UE, Orizont 2020, pentru a ajuta IMM-urile inovatoare și întreprinderile mici să devină mai competitive. În timp ce liniile de credit ale BERD vor ajuta băncile locale să acorde împrumut întreprinderilor eligibile, granturile UE vor finanța servicii de training pentru a facilita transferul de know-how cu privire la noile produse financiare. În plus, proiectele de succes vor primi finanțare bonus.

CITESTE SI:  Transilvania Broker raportează venituri și profit în scădere după primele nouă luni pe fondul unor condiții de piață nefavorabile

Această colaborare importantă cu DG Cercetare, Știință și Inovare în cadrul Orizont 2020 ne va ajuta să intensificăm în continuare eforturile noastre de a construi economii inovatoare și ecologice„, a declarat Pierre Heilbronn, Vicepreședinte BERD, Politică și Parteneriate.

Aceasta va utiliza pe deplin expertiza BERD în finanțarea creșterii afacerilor și va ajuta sectorul privat să inoveze pentru a face față provocărilor viitoare.

În cadrul celui de-al doilea acord, alte granturi de 7,5 milioane EUR acordate în cadrul programului Orizont 2020 vor sprijini întreprinderile mici cu servicii de consiliere pentru stimularea inovării, precum și pentru pregătirea lor pentru finanțarea directă oferită de BERD. Aceleași fonduri vor ajuta, de asemenea, companiile din cele trei țări Letonia să utilizeze tehnologii inovatoare pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de seră și pentru a deveni mai rezistente la efectele schimbărilor climatice.

Doar în cadrul programului „Orizont 2020”, UE a investit aproape 65 de milioane de euro în Bulgaria, aproximativ 50 de milioane de euro în Letonia și 119,8 milioane de euro în România în subvenții acordate până la sfârșitul lunii septembrie 2018.


 

[ajax_load_more]