BET
16009.52
0.75%
BET-TR
33218.43
0.74%
BET-FI
57504.25
1.41%
BETPlus
2375.59
0.71%
BET-NG
1140.41
0.7%
BET-XT
1367.72
0.77%
BET-XT-TR
2806.07
0.76%
BET-BK
2978.41
0.63%
ROTX
35341.99
0.96%BERD și ING România investesc 96 de mil eur în dezvoltarea parcului logistic CTPark Bucharest

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

BERD și ING Bank România au finanțat cu 96 de mil eur parcul logistic CTPark Bucharest Km 13, situat pe autostrada A1 București-Pitești.

Cele două instituții au pregătit un pachet de finanțare in care ING Bank România a contribuit cu 52,2 milioane euro și BERD cu 43,8 milioane de euro.

Împrumutul va fi investit în dezvoltarea operațiunilor dintr-o serie de depozite cu un consum eficient de resurse, ocupate de chiriași ca Orange, compania de management al informațiilor Iron Mountain sau compania globală XPO Logistics.

O parte din împrumutul BERD va merge către construcția unui nou depozit în aceeași locație. Noua clădire va fi certificată ca „Foarte Bună” conform standardelor BREEAM, cea mai cunoscută și utilizată metodă de evaluare a performanței ecologice a clădirilor. Clădirile dezvoltate conform standardelor BREEAM asigură bunăstarea oamenilor care lucrează în ele, protejează resursele naturale și fac proprietatea mai atractivă din punct de vedere investițional.

În ING, sustenabilitatea este în centrul valorilor noastre și a strategiei grupului. Avem convingerea că acele companii care astăzi iau în calcul schimbările climatice și resursele limitate, făcând tranziția către soluții sustenabile, sunt câștigătoarele economiei de mâine. CTP Group va fi unul dintre câștigătorii pe care ING îi susține atât în România, cât și în alte arii geografice”, a declarat Mihaela Bîtu, Head of Wholesale Banking ING România.

CITESTE SI:  Grupul Softbinator raportează venituri de 32,2 milioane în 2023 și își propune intensificarea prezenței în SUA

Economia României rămâne în continuare una dintre cele mai energofage din Uniunea Europeană, cu un consum dublu de energie față de media acesteia. Fondul de clădiri rezidențiale și comerciale, publice și private este un mare consumator de energie, reprezentând 40% din consumul total național de energie.

În prezent, numai trei parcuri industriale din România operează conform standardelor de eficiență energetică,  CTPark fiind în curs de a obține aceste certificări și pentru celelalte spații logistice deținute în țară, CTPark Bucharest West, la 20 km de București. Proiectul a fost finanțat de BERD anul trecut.

Eficientizarea resurselor rămâne o prioritate pentru România. Având în vedere creșterea susținută a sectorului industrial, este crucial să setezi standardele pentru operatorii și dezvoltatorii din zona logistică. Primul efort BERD în această direcție a fost făcut anul trecut, prin finanțarea CTPark Bucharest West. Suntem încântați că putem finanța compania în continuare pentru astfel de proiecte sustenabile”, a declarat Matteo Patrone, EBRD Regional Director în România și Bulgaria.