BET
16013.66
0.79%
BET-TR
33223.76
0.79%
BET-FI
58538.7
0.44%
BETPlus
2377.06
0.75%
BET-NG
1148.24
0.43%
BET-XT
1370.99
0.71%
BET-XT-TR
2812.46
0.72%
BET-BK
3005.61
0.6%
ROTX
35738.48
0.99%Bitcoin își triplează valoarea în acest an

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Actualul raliu înregistrat de Bitcoin a impresionat o mulțime de oameni. Cea mai cunoscută monedă virtuală și-a triplat valoarea de la începutul anului, impulsionând și evoluția altor monede de acest fel. Ce ar putea fi interesant, este că CEO-ul companiei Ripple (Brad Garlinghouse) – compania aflată în spatele monedei XRP – a anunțat recent că este „long” pe Bitcoin. Garlinghouse a adăugat următoarele: „Nu cred că va există vreo monedă virtuală care să le conducă pe toate„, arată o analiză efectuată de casa de brokeraj XTB Online Trading.

Nu există nicio îndoială că CEO-ul Ripple pare a fi un entuziast al Bitcoin, așadar mișcarea sa pare a fi un șoc pentru observatorii de piață. Deși ultimele serii de comentarii ale lui Garlinghouse par a fi în mod explicit pozitive pentru Bitcoin, acesta nu a fost la fel de entuziasmat și în trecut. Amintim că anul trecut a transmis că Bitcoin nu este panaceul tuturor problemelor pe care oamenii le întâmpină.

Interesul pentru Bitcoin, cu mult sub maxim

De la începutul anului 2019, Bitcoin a crescut cu peste 200%, însă nu s-a observat un salt al numărului de căutări, conform datelor furnizate de Google Analytics – cazul prezent la sfârșitul anului 2017, moment în care Bitcoin a explodat spre nivelul de 20 mii.

Analizând graficul de mai jos, s-ar putea observa că nu suntem aproape de nivelul observat la sfârșitul anului 2017, când vine vorba de gradul de interes măsurat de numărul de căutări pe Google. Desigur, acesta nu trebuie să fie un indicator de încredere din cauza unui fapt simplu – în 2017, oamenii nu știau ce este Bitcoin, de aceea auzind despre creșterea sălbatică a monedei, pur și simplu căutau informații pe sute de site-uri web,” mai precizează analiza.

CITESTE SI:  Vânzările rezidențiale ale One United Properties ating o valoare record de 274,9 milioane de euro în 2023, în creștere cu 63% față de 2022

Ar putea fi un semnal că raliul de preț pe care l-am văzut în ultima perioadă ar putea fi cauzat în mare parte de investitorii instituționali, și nu de traderii de retail. În acest caz, ar putea fi un mesaj optimist pentru traderii de retail, deoarece s-ar putea dovedi că actualul raliu nu este nefondat.

Interesul Bitcoin a crescut foarte ușor în acest an, în ciuda celui mai recent raliu al prețului. Sursa: Google, XTB Research

Banca pentru Reglementări Internaționale (BIS) spune că sunt momente grele pentru moneda Facebook, Libra

În raportul său anual din 2019, Banca pentru Reglementări Internaționale (BIS) și-a exprimat îngrijorarea cu privire la posibilele probleme cu care se pot confrunta marile companii de tehnologie, precum Alibaba, Facebook, Amazon sau Google.

BIS a scris că, deși afacerile lor pot fi transformate cu ușurință pentru a oferi servicii financiare de bază, în special în locuri unde o mare parte a populației rămâne nebancabilă, activitatea ar putea aduce noi riscuri. Printre cele mai importante menționate de BIS se numără chiar numarul semnificativ al clienților care se află în portofoliul acestor companii.

Prin urmare, potrivit instituției, „autoritățile de reglementare trebuie să asigure condiții de concurență echitabile între marile companii tehnologice și băncile, ținând seama de baza largă de clienți a acestor firme, de accesul la informații și de modelele comerciale digitale„.

În cele din urmă, raportul BIS sugerează că proiectul criptomonedei anunțat recent de Facebook, numit Libra, s-ar putea confrunta cu vremuri grele din cauza unor măsuri de reglementare dure impuse de băncile centrale din SUA si Europa.

Bitcoin continuă să crească după câștigurile solide de săptămâna trecută. O altă rezistență ce merită urmărită se află la aproximativ 13300 de dolari. Sursa: xStation5


 

[ajax_load_more]