BET
14109.9
-0.95%
BET-TR
28867.37
0.5%
BET-FI
52704.15
0.34%
BETPlus
2099.33
-0.84%
BET-NG
1052.07
-1.12%
BET-XT
1216.71
-0.69%
BET-XT-TR
2466.81
0.5%
BET-BK
2611.46
0.08%
ROTX
30962.23
0.77%Bitcoin scade și se reîntoarce în jurul valorii de 10.000 de dolari

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Ce mai cunoscută monedă virtuală, Bitcoin, s-a depreciat considerabil in ultimele zile pe fondul declarațiilor președintelui american Donald Trump, care a afirmat ca nu este un mare fan al monedelor virtuale, sugerând chiar că Facebook, care urmează să lanseze anul acesta moneda digitală Libra, ar putea fi nevoită să-și ia o licență bancară pentru a putea intra pe piață.

Astfel Bitcoin s-a depreciat cu peste 10% incepând de sambată, coborand pentru o perioadă scurtă chiar sub pragul de 10.000 de dolari, ulterior stabilizându-se in jurul valorii de 10.300 dolari.

Evolutie pret Bitcoin. Sursa coindesk.com

Trump se aliază astfel cu alți lideri guvernamentali si de bănci centrale, inclusiv Jerome Powell, Presedintele Fed, Bruno Le Maire, Ministrul Francez de finanțe sau Mark Carney, Guvernatorul Bancii Angliei care fac front comun impotriva monedei digitale ce urmează a fi lansată de Facebook.

El a adaugat că, dolarul american ar trebui sa fie singura și unica monedă demnă de încredere în SUA.

Daca Facebook vrea să devină bancă, trebuie să se supună tuturor reglementărilor in vigoare și să-și ia o licență” a declarat acesta pe Twitter.

Reamintim ca în urmă cu aproape o lună, reprezentanții retelei de socializare au declarat ca Libra va fi garantată de un coș de depozite bancare și titluri de stat pe termen scurt. Mai mult de atat, o organizație independentă, compusă din reprezentanți a 100 de companii și organizații non-profit printre care Vodafone, Visa, Lyft, Stripe, Mastercard sau chiar PayPal – nu numai Facebook – va guverna aceasta monedă.

CITESTE SI:  Autonom raportează o creștere cu 46% a veniturilor totale în S1, dar profitabilitatea a fost afectată de creșterea dobânzilor

Însă, Facebook nu este singur în încercarea de a intra în domeniul financiar. Uber, care se numără printre companiile Big Tech care sprijină planurile Facebook de lansare a unei criptomonede, se pare că lucrează la propriul fintech care ar putea include și produse bancare.

Dar, la fel ca Facebook, brandul Uber este de asemenea în vizorul investitorilor sau autorităților de reglementare. Compania a raportat pierderi de 1 miliard de dolari în primul trimestru, a avut un IPO lipsit de valoare și este cercetat pentru propriul model de afaceri.

In acelasi timp, bancherii se tem, de asemenea, de faptul că giganții din tehnologie precum Google sau Amazon, cu acces vast la datele clienților și obiceiurile lor de consum, ar putea deveni imediat un jucător important în serviciile financiare dacă ar lansa un produs bancar.