BET
16958.27
-0.32%
BET-TR
35186.39
-0.32%
BET-FI
60603.06
0.26%
BETPlus
2506.43
-0.31%
BET-NG
1211.99
0.24%
BET-XT
1447.4
-0.3%
BET-XT-TR
2969.47
-0.3%
BET-BK
3127.75
-0.22%
ROTX
37228.8
-0.35%Bitcoin scade sub 40.000 usd pe fondul îngrijorărilor privind legea investițiilor în infrastructură din SUA

Autor: Financial Market
Timp de citit: 3 minute

Săptămâna trecută a fost una pozitivă pentru piața monedelor digitale. Sentimentul s-a îmbunătățit pe fondul zvonurilor conform cărora gigantul vânzărilor cu amănuntul, Amazon, încearcă să accepte plăți cu Bitcoin până la sfârșitul anului și urmărește să creeze propriul simbol până în 2022.

În ciuda faptului că Amazon a negat aceste rapoarte, prețurile principalelor monede digitale au continuat să crească.

Criptomoneda emblematică a atins sâmbătă cel mai înalt nivel de la 20 mai, la 42.465 USD, deși nu a reușit să-și extindă seria recentă de câștiguri și se tranzacționează în prezent în jurul nivelului de 39.500 USD.

Dominanța pieței Bitcoin a crescut la 46,3%. Capitalizarea tuturor activelor digitale aflate în circulație a crescut la 1,60 mii de miliarde USD, în timp ce un volum mediu zilnic de tranzacționare este înregistrat la 84,4 miliarde de dolari.

Dominanța pieței Bitcoin ușor în creștere. Sursa: Coinmarketcap.com

Legea privind impozitarea monedelor digitale ar putea fi ratificată de parlamentarii americani în această săptămână

Bitcoin a început această săptămână cu stângul, pe măsură ce unii investitori au decis să-și încaseze profitul recent pe fondul tensiunilor legate de legea pentru infrastructura SUA propusă, care ar putea afecta negativ comunitatea monedelor digitale.

Proiectul de lege, în prezent în curs de examinare de către Senat, își propune să crească veniturile prin impozite pentru a finanța investiția de peste 1.000 de miliarde de dolari pentru îmbunătățirea infrastructurii la nivel național, din care 28 de miliarde de dolari ar proveni din impozitarea tranzacțiilor cu monede digitale.

Ieri seară a fost anunțată o versiune actualizată a proiectului de lege, iar noua reglementare încearcă să restrângă definiția „brokerului” la persoanele care asigură transferuri de active digitale. Limbajul revizuit al proiectului de lege nu include în mod explicit schimburile descentralizate și nici nu exclude în mod explicit minerii, operatorii de noduri, dezvoltatorii de software sau părți similare.

Unii participanți la piață încă mai cred că proiectul de lege este prea vag și se poate aplica majorității activității economice din industria criptografică din SUA.

PBOC se angajează să mențină o presiune puternică de reglementare asupra monedelor digitale

De asemenea, știrile din China au influențat sentimentul pieței. În weekend, Banca Populară Chineză a anunțat că va menține presiunea ridicată asupra tranzacționării monedelor digitale.

Banca centrală a declarat că va continua activitatea de rectificare a reglementărilor în industria platformelor, va promova finanțarea ecologică, va deschide piețele financiare, va continua campania de reducere a riscului și va continua internaționalizarea yuanilor și lansarea yuanului digital.

BofA susține potențialele beneficii ale legii Bitcoin din El-Salvador

Pe de altă parte, creșterea cererii instituționale și adoptarea pe scară largă a tranzacțiilor financiare pot furniza combustibil pentru viitoarele raliuri. Bloomberg a raportat mai devreme, Germania a stabilit o nouă lege, începând cu 2 august, care permite fondurilor instituționale să dețină până la 20% din activele lor în monede digitale.

CITESTE SI:  Transilvania Investments Alliance beneficiază de servicii de Market Maker al Emitentului oferite de BRK Financial Group

Între timp, noua lege Bitcoin din El Salvador a atras atenția criticilor de la aprobarea legislației. Cu toate acestea, Bank of America a declarat că există câteva oportunități cheie pe care Bitcoin le poate oferi unei țări în care mai mult de 70% din populație nu are un cont bancar.

Bitcoin ar putea introduce în continuare un cost redus al remitențelor, care a fost obiectivul principal al președintelui Bukele. În prezent, remitențele din străinătate reprezintă o cincime din produsul intern brut al acestei țări.

Salvadorezii ar putea, la rândul lor, să primească un venit disponibil mai mare. De asemenea, țara ar putea atrage fluxuri de investiții străine directe, deoarece va deveni un centru major de minerit în viitor, deoarece intenționează să-și valorifice energia geotermală din vulcani pentru a exploata Bitcoin.

Pe de altă parte, Fondul Monetar Internațional (FMI) avertizează că ar putea exista „consecințe cumplite” ale adoptării Bitcoin ca monedă națională. Doi oficiali ai FMI au declarat că orice țară care acordă statutul de curs legal al criptomonedelor ar putea risca ca prețurile interne să devină extrem de instabile.

Între timp, indicatorii fundamentali favorizează în mod covârșitor continuarea aprecierii, conform ultimelor date. Dificultatea, fără îndoială factorul cheie al rețelei, a cunoscut în acest weekend, prima sa ajustare pozitivă de la prăbușirea prețului în luna mai – creștere de 6%.

Graficul dificultății de minare Bitcoin. Sursa: Blockchain

De asemenea, conform estimărilor recente, rata de crescut din nou peste 100 de exahashes pe secundă (EH / s) în weekend. La vârf, rata de hash a atins 168 EH / s înainte de a scădea la minimele post-China de 83 EH / s.

Bitcoin s-a apreciat considerabil săptămâna trecută, însă cumpărătorii nu au reușit să ducă prețul peste rezistența de la 42.465 USD, iar prețul a revenit ulterior spre suportul local de la 38.500 USD, care coincide cu media mobilă de 50 de perioade (linia verde) și limita inferioară a structurii 1: 1.

În cazul în care se produce o spargere în jos a acestei bariere, mișcarea descendentă poate accelera către zona principală de suport din proximitatea nivelului de 36.500 USD. Sursa: xStation5

Prețul Ethereum a depășit ieri linia descendentă de trend pe termen lung, însă cumpărătorii nu au reușit să mențină impulsul, iar prețul a ricoșat din rezistența de la 2.700 USD, care coincide cu retragerea Fibonacci de 38,2% a valului descendent care a început în mai. Sursa: xStation5