BET
17680.5
1.41%
BET-TR
37417.56
1.48%
BET-FI
58826.12
-0.36%
BETPlus
2609.85
1.34%
BET-NG
1264.99
1.96%
BET-XT
1497.7
1.2%
BET-XT-TR
3132.73
1.27%
BET-BK
3227.37
0.7%
ROTX
38863.86
1.44%
Bursa spaniolă se tranzacționează în teritoriu negativ pe masură ce aproape toate companiile au înregistrat scăderi

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Sesiunea de astazi a început într-o manieră optimistă, totuși entuziasmul a dispărut destul de rapid. Rezultatele macroeconomice destul de sumbre din Marea Britanie și extinderea discuțiilor de introducere a noi restricții în Europa au forțat o inversare de atitudine, indicele bursei spaniole Ibex 35 suferind scăderi de peste 1%.

Deși, dimineață indicele spaniol reprezenta o excepție în rândul piețelor de pe Vechiul Continent, marcând performanțe pozitive, ”roșul” nu a întârziat să apară. Și asta, în ciuda faptului că anumite bănci importante, precum BBVA sau Caixa au marcat o performanță destul de bună. Pe de altă parte, compania Iberdrola, pierde peste 2,30% la momentul scrierii, chiar dacă a raportat un profit net de 2,681 milioane de euro în primele nouă luni ale anului, cu 4,7% mai ridicat decât în ​​urmă cu un an. În plus, compania de energie a anunțat achiziția PNM Resources pentru 3,663 milioane de euro. Această mișcare urmărește câștigarea de cotă de piață în SUA.

La capătul negativ al tabelului se află PharmaMar, care este la a treia sesiune consecutivă de scădere. La momentul actual, compania farmaceutică se depreciază cu aproximativ 5,70%, distanțându-se de maximele istorice atinse vinerea trecută.

Spania continuă să reprezinte un punct fierbinte al Europei în ceea ce privește pandemia. Din acest motiv, mai multe regiuni spaniole au înăsprit restricțiile începând de luni, în încercarea de a ține sub control al doilea val de infecții. Statul mediteraneean a înregistrat o performanță negativă, devenind prima țară din Europa de Vest care înregistrează peste un milion de cazuri.

CITESTE SI:  Rolul Industriei Jocurilor de Noroc în Peisajul Economic Modern

În astfel de momente tulburi, deținerea de instrumente considerate a avea un grad mai redus de risc reprezintă o opinie foarte populară în rândul investitorilor, totuși, este foarte importantă expunerea pe care o oferă investițiile într-un anumit ETF.

De exemplu, ETF-ul Lyxor Ibex 35 Doble Apalancado (cu tickerul IBEXA.US în xStation) înregistrează o scădere amplă astăzi, de peste 2,60% la momentul scrierii. Această corecție ar putea fi și o urmare a reechilibrării portofoliilor din partea traderilor, care nu împărtășesc o perspectivă optimistă asupra situației pieței de capital din Spania.

Nici elementul de analiză tehnică nu pare a fi în favoarea ETF-ului. Urmărind intervalul H1, putem observa că prețul evoluează de o bună perioadă de timp (aproximativ 5 luni) în interiorul unei formațiuni descendente de tip Wedge.

Apariția acesteia a avut loc după creșterile ample din timpul perioadei de redresare a prețului. Astfel, mișcarea ascendentă de ieri a fost întreruptă de limita superioară a formațiunii, care reprezintă principalul obiectiv pentru cumpărători la momentul actual. Cât timp planul fundamental nu se va îmbunătăți, potențialul de a avansa pentru instrument este destul de redus.

Totuși, ultimele speranțe ale optimiștilor par să stea în zona suportului de la 9,2431, care este marcat de minimele atinse la sfârșitul lunii iulie. Menținerea acestei zone ar putea stabiliza prețul, în timp ce o spargere ar putea oferi mai mult curaj vânzătorilor în încercarea de a împinge cotația către limita inferioară a formațiunii.