BET
14214.4
0.74%
BET-TR
29078.79
0.73%
BET-FI
53588.62
1.68%
BETPlus
2114.01
0.7%
BET-NG
1058.08
0.57%
BET-XT
1227.02
0.85%
BET-XT-TR
2487.51
0.84%
BET-BK
2642.99
1.21%
ROTX
31278.73
1.02%BVB: Noile modificări aduse OUG 114 restabilesc cadrul pentru dezvoltarea pieței de capital

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Bursa de Valori Bucuresti (BVB), institutie fundamentala a pietei de capital, saluta decizia Guvernului, care a modificat in sedinta de ieri prevederile OUG 114 cu privire la Pilonul II de pensii astfel incat sa ofere conditii imbunatatite raportat la cadrul legal creat la finalul anului trecut, se arată intr-un comunicat al institutiei.

Salutăm deschiderea spre dialog si consultari de care au dat dovada reprezentantii Ministerului Finantelor Publice si Autoritatii de Supraveghere Financiara si apreciem in mod deosebit modul in care au luat in calcul semnalele trase de reprezentantii tuturor institutiilor implicate in piata de capital. Felicitam, de asemenea, Asociatia pentru Pensiile Administrare Privat din Romania si toate partile implicate pentru contributia in tot acest proces consultativ. Noile modificari aduse OUG 114 reprezintă o masură concretă in direcția bună. Investitorii au nevoie, insa, de predictibilitate si stabilitate legislativa si urmaresc cu deosebita atentie actiunile decidentilor politici ce influenteaza mediul economic si evolutia companiilor listate.

Fondurile de pensii reprezinta investitori institutionali puternici care investesc masiv in economia romanească. Prin clarificarea situatiei acestora, piata de capital locala, in care activeaza companii romanesti ce reprezinta valoric peste 10% din Produsul Intern Brut al Romaniei, poate reintra intr-o zona de normalitate si isi poate relua ascensiunea spre o eventuala promovare la statutul de piata emergenta.

CITESTE SI:  Comunitatea TechAngels a investit peste 1 mil de euro în prima jumătate a anului în startup-uri tech

Ieri (n.r. 30 mai), în urma dialogului și a consultărilor care au avut loc între Ministerul de Finanțe, ASF și reprezentanții administratorilor de fonduri private de pensii din România în ultima perioadă, prevederile OUG 114 cu privire la Pilonul 2 de pensii au fost modificate astfel încât să includă condiții îmbunătățite, în comparație cu cadrul legal creat inițial de actul legislativ menționat, se arată intr-un comunicat al Asociatiei pentru pensiile administrate privat din Romania.

APAPR consideră că măsura diversificării investițiilor, pe care asociația a promovat-o de mulți ani, reprezintă un beneficiu important, atât pentru economie, cât și pentru veniturile viitoare ale românilor, pentru că banii colectați în conturile lor de pensii private vor putea fi investiți profitabil în mai multe sectoare, contribuind la dezvoltarea României.


[ajax_load_more]