BET
17362.79
1%
BET-TR
36708.39
0.99%
BET-FI
59256.97
0.72%
BETPlus
2564.36
1%
BET-NG
1238.88
1.07%
BET-XT
1476.03
1.07%
BET-XT-TR
3080.53
1.06%
BET-BK
3200.1
1.6%
ROTX
38110.32
1.02%
BVB pune la dispoziția investitorilor un nou terminal pentru date în timp real, Exchange Live 2.0

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Bursa de Valori București (BVB) aduce pe piață un nou produs dedicat investitorilor și tuturor celor interesați de tranzacționare și evoluția instrumentelor financiare listate la BVB. Noul terminal Exchange Live / Bursa în direct 2.0 a fost realizat in-house de specialiștii Bursei de Valori București și este un terminal desktop web-based accesat prin internet din browser fără a necesita instalarea de software dedicat.
Terminalul de vizualizare a pieței în timp real aduce o multitudine de caracteristici, printre care amintim: vizualizare selectivă și simultană a diverse seturi de date (cotații, grafice, știri, performanță instrumente financiare, adâncimea pieței, tranzacții intraday) pentru a avea într-un singur ecran informațiile de interes, interfață personalizabilă drag&drop, „heat maps” pentru vizualizarea rapidă și comparativă a performanței istorice a companiilor din componența indicilor, export de date pentru analiza offline, soluție modernă de realizare a graficelor.

Vocea investitorilor este în centrul activității Bursei de Valori București și ne dorim să le oferim cele mai bune soluții tehnologice pe care să le utilizeze atunci când își construiesc strategiile de investiții, dar și pentru a fi la curent cu cele mai recente informații despre evoluția instrumentelor pe care le urmăresc. Terminalul este de un real ajutor tuturor celor interesați de investiții, BVB concentrându-se pe accelerarea și adoptarea unor instrumente cât mai complexe și utile investitorilor, pentru a face procesul investițional mult mai facil și accesibil”, a declarat Radu Hanga, Președintele Consiliului de Administrație al Bursei de Valori București.

Foarte utile sunt elementele de analiză tehnică, terminalul cuprinzând zeci de indicatori, comparator pentru instrumente și indici, alerte de prețuri, liste personalizabile cu instrumente financiare, registrul de ordine pe mai multe nivele de preț, topuri de tranzacționare și date curente de tranzacționare pentru toate tipurile de instrumente și toate piețele. De asemenea, este posibilă crearea unui portofoliu virtual pentru cei care doresc să testeze diverse strategii de investiții fără a-și investi efectiv și banii în instrumentele respective.

CITESTE SI:  Aurul se clatină în fața incertitudinilor economice

Tehnologia joacă un rol din ce în ce mai important în funcționarea bursei și este important să ajutăm investitorii să acceseze piața cu ajutorul tehnologiei. Totodată, analizăm și diferite soluții tehnologice pentru a facilita și accesul emitenților la piață, procesul de listare a diferitelor instrumente putând fi mult ușurat folosind tehnologia. Deja am făcut primii pași la nivelului Grupului Bursa de Valori București și, în curând, prin intermediul Depozitarului Central, vom oferi brokerilor un nou serviciu pentru identificarea și profilarea clienților pentru deschiderea 100% online a conturilor de investiții la BVB”, a afirmat Adrian Tănase, Directorul General al Bursei de Valori București.

Exchange Live / Bursa în Direct poate fi testat gratuit până la data de 22 mai 2021 de orice persoană își creează cont de utilizator pe website-ul Bursei de Valori București (www.bvb.ro).

Suita de aplicații dezvoltate de Bursa de Valori București cuprinde propriul sistem de tranzacționare Arena, extinsă prin platforma online de tranzacționare ArenaXT, aplicațiile pentru smartphone din categoria BVB Trading destinate investitorilor de retail, precum și platformele Arena Post-Trading pentru decontare și acțiuni corporative, dezvoltate de BVB pentru Depozitarul Central.