BET
18042.59
0.54%
BET-TR
39292.33
0.52%
BET-FI
59167.26
0.14%
BETPlus
2673.38
0.52%
BET-NG
1278.58
0.31%
BET-XT
1539.44
0.59%
BET-XT-TR
3299.86
0.57%
BET-BK
3369.36
0.86%
ROTX
39628.22
0.54%

Calendar economic – Ce evenimente vor mișca piețele săptămâna aceasta?

Autor: Financial Market
2 min

În lipsa unor date economice precum evoluția inflației sau perspectiva politicii monetare în marile economii, investitorii vor urmări îndeaproape publicarea altor indicatori importanți de nivel secund.

Astfel, în Europa vom avea cifrele preliminare privind evoluția indicatorilor PMI care cel mai probabil vor arăta o deteriorare a condițiilor de afaceri în zona euro, atât Germania, cât și Franța înregistrând contracții ale producției.

Cu toate acestea, sentimentul consumatorilor din blocul comunitar este programat să se îmbunătățească ușor, fiind așteptate creșteri ale indicelui de încredere german Gfk și a încrederii consumatorilor francezi.

De asemenea, indicatorul Ifo Business Climate pentru Germania este așteptat să crească. Investitorii vor urmări, de asemenea, datele detaliate pentru PIB-ul Germaniei din trimestrul III și prețurile la producător, alături de datele de șomaj ale Franței și contul curent din zona euro.

Între timp, se așteaptă ca Banca Centrală a Turciei să-și reducă rata dobânzii cu 150 puncte de bază până la 9% punând capăt ciclului de reducere a ratei, în timp ce banca centrală a Suediei urmează să majoreze costul împrumutului.

În SUA , săptămâna viitoare va fi Ziua Recunoștinței dar vom afla și minutele reuniunii FOMC și alte câteva discursuri ale oficialilor Fed pentru a afla indicii cu privire la dimensiunea următoarei majorări a ratei dobânzii din decembrie.

De asemenea, investitorii vor urmări cu atenție indicatorii PMI în producție și servicii, comenzile de bunuri de folosință îndelungată, sentimentul consumatorilor de la Universitatea din Michigan și vânzările de case noi.

Între timp, sezonul câștigurilor se apropie de sfârșit. Cu toate acestea, vom vedea rapoarte ale unor companii precum Agilent, Analog Devices, Dollar Tree, VMware, Deere & Company și Pinduoduo.

De asemenea, Canada va publica cifrele vânzărilor cu amănuntul, în timp ce Mexic va afișa estimarea finală a PIB-ului în trimestrul III.

În Regatul Unit, datele PMI din noiembrie sunt de așteptat să arate o reducere a producției din sectorul privat pentru a patra lună consecutiv, subliniind comentariile cancelarului Jeremy Hunt că economia este deja în recesiune.

Declinul este probabil să reflecte contracții mai puternice atât în ​​sectorul de producție, cât și în cel al serviciilor, cu o frecvență mai semnificativă provenind din primul.

În plus, se va publica indicatorul pentru comenzile din fabrici, iar Oficiul Național de Statistică va publica date actualizate pentru finanțele publice.

În Australia, accentul va fi pus pe datele PMI flash pentru noiembrie, după ce indicele compozit de luna trecută a arătat prima contracție din luna ianuarie încoace.

În Noua Zeelandă, banca centrală este de așteptat să-și majoreze rata dobânzii cu 75 puncte de bază , cea mai rapidă creștere a ratei de la începutul ciclului său de înăsprire de 325 pb.

Investitorii așteaptă, de asemenea, balanța comercială Kiwi pentru octombrie și vânzările cu amănuntul pentru al treilea trimestru.

În China, se așteaptă ca Banca Populară Chineză să mențină neschimbate ratele de referință ale împrumuturilor pentru a treia lună în următoarea sa reuniune, deoarece presiunea recentă asupra yuanului determină factorii de decizie să fie mai reticenți catre relaxarea condițiilor monetare.

În Japonia, accentul va fi pus pe indicatorii PMI flash Jibun Bank pentru noiembrie. În altă parte, investitorii așteaptă deciziile de politică monetară din partea băncilor centrale din Coreea de Sud, Malaezia și Israel, pe lângă încrederea afacerilor și a consumatorilor din noiembrie pentru Coreea de Sud și datele de creștere din trimestrul trei pentru Thailanda.