BET
16838.36
-0.26%
BET-TR
34937.55
-0.26%
BET-FI
59897.97
-0.98%
BETPlus
2488.64
-0.26%
BET-NG
1205.13
-0.11%
BET-XT
1434.84
-0.36%
BET-XT-TR
2943.66
-0.36%
BET-BK
3096.27
-0.44%
ROTX
36979.69
-0.22%


Ce potențial de creștere au acțiunile gigantului Amazon în următoarea perioadă

Autor: Financial Market
Timp de citit: 3 minute

Renumit în toată lumea, Amazon (AMZN.US) este o companie americană pentru servicii de comerț electronic și cloud computing la toate nivelurile, cu sediul în orașul american Seattle, statul Washington. Este una dintre primele companii mari care vinde bunuri pe internet.

Astăzi, marți, 22 iunie, compania sărbătorește „Zilele Amazonului” și, profitând de eveniment, revizuim știrile despre valoare, cele mai recente operațiuni ale companiei și evoluția tehnică a prețurilor.

Evaluarea și cele mai recente repere fundamentale

Această companie continuă să genereze venituri puternice și o creștere a profitabilității în 2021, continuând rezultatele obținute în timpul pandemiei din 2020. Cu toate acestea, investitorii care au urmărit acțiunile Amazon în ultimele aproximativ 12 luni ar părea obligați să gândească altfel.[emaillocker]

După o mișcare importantă anul trecut, acțiunile au înghețat practic de la jumătatea anului 2020 într-o mișcare laterală delimitată de suportul de la 2.785 USD și rezistența de la 3.550 USD.

Volatilitatea extremă a acțiunilor tip meme a fost mult mai atractivă pentru investitorii de retail, în timp ce performanța pe termen scurt a Amazon a fost dezamăgitoare pentru mulți investitori pe termen lung.

Cu toate acestea, lucrurile ar putea arăta foarte diferit în următoarele 6-12 luni. Amazon este gata să marcheze noi maxime și nu doar prețul o arată ci și analiza tehnică dezvoltată mai jos, urmând criteriile Wyckoff, care indică începutul unei mari mișcări ascendente a prețului.

Principalul motor al prețului unei companii este fluxul de numerar liber (Free Cash Flow), iar Amazon este pregătit să ofere mult mai mult. Companiile cu cea mai mare marjă ale Amazon – Amazon Web Services (AWS) și Digital Ads (ascunse în secțiunea „Altele” în situațiile financiare) – cunosc o creștere rapidă. În plus, afacerea „tradițională” de comerț electronic continuă să genereze cantități mari de fluxuri de numerar libere.

În ultimul an, Amazon a strâns 67 de miliarde de dolari în numerar din operațiuni, reprezentând o creștere de 69% YoY. Întrucât afacerile nu prezintă semne de încetinire după pandemie și de reducere a costurilor de pe urma pandemiei (miliarde de dolari în fiecare trimestru), Amazon ar putea publica o nouă cifră record a fluxului liber de numerar în acest an. După cum probabil știți, bilanțul Amazon este deja un punct forte.

CITESTE SI:  AROBS Transilvania Software aprobă majorarea capitalului social prin emisiunea unui număr de până la 174.258.721 acțiuni noi

Amazon a depășit indicele S&P 500 (US500) cu aproximativ 6% în perioada precedentă de 12 luni. Având un impuls continuu al activității și un preț stagnant al acțiunilor, multiplii de tranzacționare ale Amazon au scăzut brusc din august 2020.

Amazon repornește

În primul trimestru al anului 2021, vânzările nete au fost de 108 miliarde de dolari (+44% YoY) datorită accelerării rapide a veniturilor din publicitate și AWS (reamintim secțiunea „Altele”). În plus, creșterea activității serviciilor de streaming (Amazon Video și Amazon Music) și a „activității sale de bază”, vânzarea de produse pe internet.

Sursa: Rezultatele financiare ale Amazon pentru Q1

Deci, odată cu creșterea liniilor de venituri cu marje mai mari, marja operațională (profitabilitatea) Amazon se îmbunătățește rapid. În ultimul trimestru, marjele operaționale (TTM) ale Amazon pe 12 luni au atins un maxim istoric de 6,63%.

În Q1 2021, venitul operațional Amazon a crescut cu aproximativ 122% YoY la 8,865 milioane dolari. Astfel, cu aceste rate de creștere, pentru următoarele 12 luni, la această cifră putând obține venituri operaționale record între 40.000 și 50.000 milioane USD.

Astfel, indicatorul FCF, pe care l-am menționat la început, poate atinge niveluri record, ceea ce s-ar traduce într-un preț mai mare al acțiunilor sale.

Analiză tehnică

Analizând intervalul lateral dezvoltat în ultimele 12 luni, ne-am dat seama că structura sa de acumulare seamănă foarte mult cu structura clasică Wyckoff de reacumulare într-o tendință ascendentă. Acest model ar putea prezenta semne de defalcare a rezistenței cu o țintă la retragerea exterioară Fibonacci de 161,8% a ultimei corecții, care coincide cu primul JAC (Salt Across the Creek) la primul LPS (ultimul punct de sprijin).

Ulterior, au existat alte două LPS (LPS2 și LPS3) în care ar putea urma o defalcare a JAC, încheierea „Fazei D” și atingerea țintei oferită de retragerea exterioară Fibonacci de 161,8%, la nivelul de 3.817 USD.

Sursa: xStation

În orice caz, ieșirea ultimului BU (Back-Up) este obligatorie pentru a confirma mișcarea. Între timp, liniile de trend pe minimele în creștere de la ST ca SOW și LPS1-LPS2, susțin contextul de creștere.

Analiză efectuată de casa de brokeraj XTB[/emaillocker]