BET
15891.07
0.11%
BET-TR
32973.49
0.1%
BET-FI
56704.1
-1%
BETPlus
2358.81
0.08%
BET-NG
1132.49
-0.2%
BET-XT
1357.32
-0.04%
BET-XT-TR
2784.8
-0.04%
BET-BK
2959.72
-0.49%
ROTX
35004.28
-0.91%Ce stă la baza creșterii Bitcoin din ultima lună?

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Prețul Bitcoin reia din nou un raliu, câștigând peste 70% de la minimul înregistrat în decembrie 2018.

În timp ce creșterea prețurilor este clară și sistematică, motivele din spatele acestei mișcări sunt mai puțin evidente. Casa de brokeraj XTB Online Trading a realizat o analiză in acest sens concentrâdu-se asupra poveștilor care au legătură cu raliul recent pe baza graficul BITCOIN.

Aspecte cheie

Acceptarea la scară largă a tehnologiei Blockchain capătă inerție

Ziua păcălelilor, vorbește Satoshi

Volumul tranzacțiilor Bitcoin crește

Trendul este în mod evident ascendent, pe măsură ce prețurile se apropie de pragul de 6.000 de dolari

Gradul de popularitate a tehnologiei de tip blockchain accelerează

Nu putem contesta faptul că tehnologia de tip blockchain are un potențial extrem de mare, fiind deja testat de o mulțime de instituții publice și private. Cel mai recent semn al popularității acesteia a fost reprezentat de dorința FMI și a Băncii Mondiale de a-și crea propriul lor token.

Cu siguranță, acest lucru nu va avea proprietăți comerciale tipice, iar scopul procesului este de a înțelege avantajele tehnologiei blockchain, însă înseamnă că acest concept, care stă la baza monedei Bitcoin, a fost validat. Așadar, utilizarea acestei tehnologii se extinde de luni bune, recent, prețul Bitcoin accelerând din nou.

Evolutie pret Bitcoin. Sursa coinbase.com

Ar putea fi posibil ca motivul apariției avansului să fie o… glumă?

În momentul în care prețul BITCOIN a crescut, mai exact în primele trei zile ale lunii aprilie, unii au asociat această mișcare cu 1 Aprilie (Ziua păcălelilor). Ulterior, s-au răspândit știri conform cărora Warren Buffet a decis să își diversifice portofoliul cu ajutorul monedei Bitcoin și că primul ETF Bitcoin a fost aprobat.

CITESTE SI:  Biofarm înregistrează un profit net de 77 milioane lei în anul 2023, în creștere cu 9% față de 2022

Ambele povestiri au fost dezmințite, însă câștigurile s-au menținut și chiar au continuat să evolueze. Recent, seria discuțiilor legate de Bitcoin l-au avut ca principal subiect pe fondatorul misterios Satoshi Nakamoto. Se crede că Nakamoto deține un milion de monede Bitcoin, și că celebrul (încă controversat) John McAfee îi știe identitatea fondatorului, putând să-i dezvăluie detalii personale.

Deși modul în care această știre a impulsionat prețul Bitcoin este incert, cu siguranță a atras o atenție comunitară și din mass-media sporită și a coincis cu ultimele mișcări ascendente.

Volumele tranzacțiilor Bitcoin au crescut puternic

Aspectul care ar putea fi văzut drept un semn tangibil al aprecierii este reprezentat de creșterea volumelor de tranzacționare. La începutul lunii aprilie s-au înregistrat volume de tranzacționare impresionante, cum nu au mai fost observatede la mijlocul lunii decembrie și, deși valoarea acestora a mai scăzut între timp, sunt în continuare, în medie, mai ridicate decât în primul trimestru. Așadar, acesta ar putea reprezenta un semn al reînvierii interesului pentru Bitcoin.

Volumele Bitcoin tranzacționate au crescut în aprilie. Sursa: data.bitcoinity.org

Perspectiva tehnică a graficului BITCOIN

Prețul BITCOIN s-a aflat într-o tendință ascendentă constantă de la începutul lunii februarie. Prima dată, acesta a reușit să iasă din formațiunea triunghi și apoi a crescut accelerat la începutul lunii aprilie.

Mai mult decât atât, corecția redusă suferită la jumătatea lunii aprilie a fost chiar favorabilă, iar prețul a crescut din nou și mai puternic.

Analizând secvențele de creștere, traderii ar trebui să respecte obstacolul de 6000 USD, care a servit drept suport rezistent în a doua jumătate a anului 2018, înainte de a fi spart în noiembrie. Chiar dacă pe graficul daily încă se observă formațiunea bearish engulding, avansul nu s-a încheiat.

Prețul BITCOIN ar putea fi în valul 5 al structurii Elliott. Sursa: xStation5


 

[ajax_load_more]