BET
17023.36
0.06%
BET-TR
35321.44
0.06%
BET-FI
60540.7
0.15%
BETPlus
2515.64
0.06%
BET-NG
1214.83
0.47%
BET-XT
1451.99
0.02%
BET-XT-TR
2978.88
0.02%
BET-BK
3136.3
0.05%
ROTX
37379.42
0.06%Chimcomplex Borzesti intra in cursa pentru preluarea Combinatului Oltchim Ramnicu Valcea

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Chimcomplex Borzeşti, membră a grupului SCR, a depus o oferta angajantă si intra in cursa pentru preluarea activelor combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea şi vizează crearea unui gigant românesc în industria chimică.

Chimcomplex vizează de asemenea, crearea Companiei Române de Chimie – viitor jucător important din punct de vedere al relevanţei regionale în industria chimică, precizează compania.

Planul de afaceri al acestei noi entităţi este fundamentat pe relansarea chimiei româneşti, incluzând posibilitatea de creştere a producţiei industriale la peste 1 miliard de euro anual, în 7 ani de la preluare, precum şi crearea de locuri de muncă la peste 9.000 pe orizontală şi verticală, cât şi pe diversificarea operaţiunilor comerciale în întreagă regiune.

„Sunt optimist şi cred în bunele intenţii ale factorilor decizionali, respectiv ale administratorilor judiciari şi ale creditorilor Oltchim faţă de viitorul acestui Combinat – fanion al industriei chimice româneşti şi al tuturor oamenilor din Râmnicu Vâlcea dependenţi în mod direct de bună funcţionare a acestuia. Oferta pe care am depus-o este una corectă, sustenabilă şi bine asumată, iar faptul că avem resursele umane, know-how-ul şi resursele financiare ar trebui să fie hotărâtor în luarea unei decizii, astfel încât Oltchim împreună cu Chimcomplex să redevină acel etalon pe care îl merită industria chimică românească pe plan intern şi regional prin intermediul Companiei Române de Chimie”, a declarat Virgiliu Băncilă, preşedintele Chimcomplex, citat în comunicat.

În sprijinul Chimcomplex s-au alăturat gigantul american Tricon Energy, cu o cifra de afaceri de 6 miliarde de dolari, ca partener comercial, cinci bănci europene coordonate de ING şi două fonduri de investiţii din Londra şi Dubai.

CITESTE SI:  Arctic Stream cumpără 23% din capitalul social al Data Core Systems, un furnizor de servicii de securitate cibernetică

Grupului SCR, care deţine în prezent Chimcomplex, şi care va deveni garantul direct al tranzacţiei, având active de peste 120 de milioane de euro, i se alătură patru parteneri de afaceri puternici dintre care unul din Turcia şi unul din Italia.

„În aceste condiţii, este evident că nu vom reduce niciun salariu şi ne dorim chiar să creştem veniturile tuturor celor care doresc să se implice activ în restructurarea pozitivă a companiei. Aşa cum s-a întâmplat şi în 2003, la privatizarea Chimcomplex, aşa vom face şi la Oltchim: vom şti să asigurăm lin şi cu succes tranziţia de la sistemul de stat la cel privat”, a mai spus Băncilă.

Înfiinţarea Companiei Române de Chimie va urma exemplele recente din alte ţări vecine, cum ar fi Polonia, unde în urmă cu 10 ani s-a relansat producţia de îngrăşăminte prin reunificarea unui număr de 16 combinate chimice de stat şi private într-o nouă companie – Grupa Azoty.

Potrivit comunicatului, Compania Română de Chimie se doreşte a fi acea companie ce va repune România pe harta industriei chimice din Europa, având în vedere forţa comercială pe care o vor avea împreună cele două combinate. AGERPRES

Foto credit: Imre Forgo | Dreamstime.com