BET
17933.12
0.86%
BET-TR
37952.58
0.88%
BET-FI
58448.21
0.26%
BETPlus
2647.04
0.81%
BET-NG
1286.92
0.75%
BET-XT
1519.95
0.94%
BET-XT-TR
3179.35
0.96%
BET-BK
3264.79
1.05%
ROTX
39440.57
0.92%
Coaliția lui Shinzo Abe câștigă din nou alegerile parlamentare din Japonia

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Coaliția de guvernământ din Japonia, Partidul Liberal Democrat și Komeito, a câștigat din nou alegerile care au avut loc weekendul trecut.

A fost cea de-a șasea victorie consecutivă a acestei coaliții, permițându-i prim-ministrului Shinzo Abe să rămână la conducerea guvernului. După alegeri, coaliția sa deținea 137 de locuri, dintr-un total de 245.

De menționat este faptul că rezultatul alegerilor a fost pe deplin în concordanță cu așteptările pieței, prin urmare, acest eveniment nu a influențat piețele bursiere, obligațiunile sau moneda japoneză, se arată intr-o analiză a brokerilor de la X-Trade Brokers.

Pe de altă parte, acesta a fost și este important pentru economia în sine, deoarece a confirmat o majorare a impozitului pe vânzări estimată pentru a fi pusă în aplicare în această toamnă. Reamintim că impozitul pe vânzări urmează să fie majorat la 10% de la 8% și rolul acestei creșteri este de a contribui la reținerea celei mai mari sarcini a datoriei din lume, care provine preponderent din cheltuielile de asistență socială datorate îmbătrânirii populației.

Primele comentarii ale lui Shinzo de după alegeri au semnalat faptul că guvernul va lua măsurile necesare pentru a împiedica reducerea riscurilor pentru economie care decurg din majorarea impozitului pe vânzări din octombrie. În plus, Abe a transmis că nu se gândește să dizolve camera inferioară a Parlamentului și a fost conștient de importanța faptului că a putut discuta cu Iranul.

Yenul japonez se tranzacționează cu 0,25% în scădere față de dolarul american în această dimineață, în timp ce NIKKEI (JAP225) se micșorează cu 0,3%, iar randamentul obligațiunilor japoneze pe 10Y se situează la aproximativ -0,134%.

CITESTE SI:  Rezultate financiare XTB T1 2024: Doar în România, platforma de investiții a înregistrat o creștere de peste 14% a numărului de clienți noi

În afară de Japonia, s-ar putea observa că și alți indici asiatici pierd teren în această dimineață, Shanghai Composite scăzând cu 0,8%, iar Hang Seng cu 0,6%.

În plus, analizând piața FX, nu putem spune că estimăm mișcări majore de preț în cazul yenului japonez. Dolarul american prezintă o evoluție oscilantă, în timp ce dolarul din Noua Zeelandă câștigă aproape 0,2% în raport cu USD, fiind cea mai performantă monedă majoră din această dimineață,” precizează in continuare analiza.

O nouă rundă de întâlniri față în față

Potrivit agenției de știri Xinhua News Agency, companiile chineze au cerut exportatorilor americani să cumpere produse agricole și, de asemenea, au solicitat scutiri de la taxele impuse Chinei asupra mărfurilor.

Având în vedere acest lucru, agenția de știri a sugerat că negocierile comerciale față în față dintre cei mai buni oficiali chinezi și americani ar putea avea loc în curând. În plus, Beijingul a anunțat sâmbătă o deschidere mai mare a sectorului financiar național pentru investitorii străini.

Reamintim că măsurile luate de unele companii chineze pentru a accelera achizițiile de bunuri agricole americane ar putea fi un efect al plângerilor lui Trump exprimate în ultimele zile. Ce urmează? Acum, toată lumea așteaptă o întâlnire față în față între oficialii din China și SUA, reprezentând un alt pas spre soluționarea litigiului comercial,” concluzionează analiza.


 

[ajax_load_more]