BET
16011.7
0.54%
BET-TR
33221.36
0.54%
BET-FI
57822.95
-0.88%
BETPlus
2376.63
0.51%
BET-NG
1144.97
0.37%
BET-XT
1368.93
0.36%
BET-XT-TR
2808.39
0.36%
BET-BK
2993.79
0.08%
ROTX
35653.36
0.23%Creșterea economică din SUA a fost sub așteptări, iar cererile de șomaj scad mai puțin decât se prognoza. Continuă sezonul raportărilor

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Economia SUA a crescut cu 6,5% în al doilea trimestru, după o creștere de 6,4% în perioada precedentă de trei luni, dar sub estimarea analiștilor de 8,5%.

Creșterea a fost determinată de creșterea cheltuielilor de consum personal, a investițiilor fixe nerezidențiale, a exporturilor și a cheltuielilor guvernului de stat și local, care au fost parțial compensate de scăderile investițiilor în sectorul privat, investițiile fixe rezidențiale și cheltuielile guvernului federal.

Au crescut și importurile insă răspândirea rapidă a variantei delta a coronavirusului, întreruperile lanțului de aprovizionare, lipsa forței de muncă și o încetinire a pieței locuințelor au pus presiune asupra ritmului de creștere pentru restul anului. Fed prognozează o creștere economică de 7% în 2021 și de 3,3% în 2022.

Totodată, numărul americanilor care au solicitat ajutor de șomaj a fost de 400 de mii în săptămâna încheiată pe 24 iunie, comparativ cu creșterea de 419 mii raportată în săptămâna precedentă. Valoarea de astăzi a depășit așteptările pieței de 380 de mii.

Varianta continuă a cererilor, care prezintă un decalaj de o săptămână de varianta de bază, a crescut la 3,269 milioane, în timp ce analiștii se așteptau la o scădere la 3,196 milioane.

Rezultate companii SUA

Acțiunile Facebook (FB.US) au scăzut cu aproape 4% în presesiune, după ce gigantul din social media a raportat Q2 EPS la 3,61 dolari (estimat 3,03 dolari) și venituri de 29,08 miliarde dolari (preconizat 27,89 dolari).

Numărul de utilizatori activi zilnici a rămas neschimbat, la 1,91 miliarde, în timp ce numărul utilizatorilor activi lunari a scăzut de la 2,91 la 2,90 miliarde, așa cum era de așteptat.

Compania a declarat că în a doua jumătate a anului creșterea veniturilor va încetini, deoarece o modificare a politicilor de confidențialitate Apple (AAPL.US) va afecta capacitatea Facebook de a targeta anunțurile.

Acțiunile Comcast (CMCSA.US) au crescut cu aproape 2,0% în presesiune după ce compania de telecomunicații a raportat cifre trimestriale puternice. Compania a câștigat 84 de cenți pe acțiune, mult peste așteptările analiștilor de 67 de cenți. Veniturile au depășit, de asemenea, estimările pieței, ajutate de o revenire a vânzărilor de anunțuri și de o redeschidere a parcurilor tematice.

CITESTE SI:  Analiză Claudiu Cazacu, XTB: Investitorii sunt sceptici în privința dominanței profitului Apple. Pe ce mizează gigantul pentru a convinge?

Acțiunile Merck (MRK.US) au scăzut cu aproape 2% în presesiune, după ce producătorul de medicamente a înregistrat rezultate trimestriale mixte. Compania a câștigat 1,31 dolari pe acțiune, în conformitate cu estimările pieței. Veniturile au venit peste așteptări. Vânzările medicamentului pentru cancer Keytruda au crescut cu 23%, în conformitate cu așteptările.

Acțiunile Yum Brands (YUM.US) au crescut cu peste 2% în presesiune după ce proprietarul mărcilor KFC, Taco Bell și Pizza Hut a înregistrat cifre trimestriale optimiste. Compania a câștigat 1,16 pe acțiune, depășind estimările analiștilor cu 20 de cenți. Veniturile au depășit, de asemenea, proiecțiile pieței datorită redeschiderii restaurantelor și a cererii puternice continue a comenzilor online.

Acțiunile Ford (F.US) au crescut cu 4% în presesiune după ce producătorul auto a înregistrat cifre trimestriale surprinzător de puternice. Ford a câștigat 13 cenți pe acțiune, în timp ce analiștii se așteptau la o pierdere de 3 cenți pe acțiune, în mare parte datorită penuriei de cipuri. Cu toate acestea, compania se așteaptă ca această situație să se îmbunătățească în a doua jumătate a anului 2021 și și-a ridicat îndrumările pentru tot parcursul anului.

PayPal (PYPL.US) a scăzut cu peste 5,5% în presesiune după ce compania a înregistrat cifre trimestriale mixte. Câștigurile de 1,15 dolari pe acțiune au depășit ușor estimările pieței, în timp ce veniturile au fost în concordanță cu așteptările analiștilor. Cu toate acestea, presiunea de vânzare s-a intensificat după ce PayPal a oferit o perspectivă mai pesimistă decât se aștepta, deoarece fostul părinte PayPal, eBay (EBAY.US), își continuă tranziția către propria sa platformă de plată.