BET
16009.52
0.75%
BET-TR
33218.43
0.74%
BET-FI
57504.25
1.41%
BETPlus
2375.59
0.71%
BET-NG
1140.41
0.7%
BET-XT
1367.72
0.77%
BET-XT-TR
2806.07
0.76%
BET-BK
2978.41
0.63%
ROTX
35341.99
0.96%Cum va arăta următorul sezon de raportări financiare ale companiilor din SUA?

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Odată cu încheierea celui de-al doilea trimestru al anului, a venit momentul publicării rapoartelor financiare trimestriale. Ca de obicei, sezonul de câștiguri pe Wall Street va începe cu publicarea rapoartelor de câștiguri de la marile bănci americane.

Creșterea câștigurilor și a vânzărilor este așteptată să fie masivă, dar ar trebui să ținem cont de faptul că Q2 2020, trimestru afectat de pandemie, a oferit o bază foarte scăzută. Să aruncăm o privire la ce se așteaptă piața și la ce ar trebui să ne concentrăm în prima săptămână a sezonului de raportare a câștigurilor de pe Wall Street.

Privire de ansamblu

Următorul sezon de venituri va fi neobișnuit. De ce? Rezultatele pentru Q2 2021 vor fi comparate cu Q2 2020. trimestrul cel mai afectat de pandemie.

În consecință, este de așteptat ca, în acest context, companiile americane să raporteze rate de creștere uriașe de la an la an. Estimările câștigurilor indică o creștere masivă de 63,6% YoY, în timp ce veniturile sunt în creștere cu 19,6% peste nivelurile din Q2 2020.

Valorile de creștere de la an la an au fost adesea ignorate de investitori, care s-au concentrat pe așteptările pieței ca punct de referință, iar efectul de bază extrem de scăzut de acum un an este puțin probabil să se schimbe în acest trimestru.

Băncile vor domina prima săptămână a sezonului de raportare a câștigurilor, în timp ce a doua săptămână (19-23 iulie) va fi dominată de rapoarte ale companiilor de tehnologie din SUA, precum Netflix (marți, 20 iulie), Tesla (joi, 22 iulie) sau Microsoft (joi, 22 iulie)

Se așteaptă ca toți cei 11 subindici sectoriali ai indicelui S&P 500 să raporteze venituri mai mari YoY. Sectorul energetic, în special companiile petroliere, este de așteptat să prezinte cele mai mari creșteri de la an la an. Acest lucru nu ar trebui să fie o surpriză, având în vedere că prețurile petrolului au scăzut sub zero în Q2 2020!

CITESTE SI:  BRK Financial Group revine pe profit la finalul anului 2023 pe fondul creșterii veniturilor din activitatea de intermediere

Un alt grup de acțiuni care ar trebui să aibă o îmbunătățire masivă sunt acțiunile companiilor a căror activitate a fost puternic afectată de pandemie – companiile aeriene, restaurante și hoteluri.

Băncile deschid maratonul raportărilor trimestriale

Așa cum se întâmplă de obicei în sezonul de câștiguri de pe Wall Street, băncile din SUA vor fi primele care vor raporta rezultatele trimestriale. Există două aspecte de urmărit în anunțurile băncilor.

În primul rând, cum se descurcă departamentul de tranzacționare. Activitatea de tranzacționare a fost un factor important al câștigurilor solide în ultimele trimestre și investitorii doresc să vadă dacă bonanza a continuat.

Acest lucru este deosebit de important deoarece ratele dobânzilor rămân scăzute și tranzacționarea devine o sursă de afaceri din ce în ce mai importantă pentru bănci.

În al doilea rând, investitorii se vor concentra pe anunțurile privind dividendele. Rezerva Federală a ridicat recent restricțiile privind dividendele bancare și răscumpărările, stimulând sentimentul investitorilor față de sector.

Băncile domină calendarul raportărilor pentru săptămâna următoare. Sursa: Bloomberg, XTB Research

Analiză tehnică

Sursa: xStation 5

Sursa: xStation 5

Chiar dacă tendința ascendentă a marilor bănci americane a încetinit, nu a existat încă o inversare a tendinței. Recent, prețul acțiunilor Bank of America (BAC.US) a ricoșat din  suportul cheie de la 38,70 USD, care coincide cu limita inferioară a structurii 1:1, retragerea Fibonacci de 23,6% și EMA-100.

Aspectele tehnicile pentru acțiunile Goldman Sachs (GS.US) arată similar, deoarece cumpărătorii au reușit să apere zona de suport rezultată din structura 1: 1 din apropierea nivelului de 355 USD. Conform metodologiei Overbalance, tendința rămâne ascendentă atâta timp cât prețul se situează deasupra acestui nivel.