BET
11531.53
-0.33%
BET-TR
22430.46
-0.33%
BET-FI
49133.94
-1.69%
BETPlus
1722.2
-0.39%
BET-NG
866.72
-0.25%
BET-XT
1010.2
-0.53%
BET-XT-TR
1952.56
-0.52%
BET-BK
2162.52
-0.44%
ROTX
25889.04
-0.5%


Delta Air Lines: Revenirea traficului aerian la nivelurile pre-pandemice favorizează acțiunile companiei

Autor: XTB Online Trading
Timp de citit: 4 minute

De obicei companiile aeriane nu intră în gama acțiunilor de creștere, dar particularitățile acestui sector și bazele bune, ar putea oferi un interes larg investitorilor ca sector de luat în considerare. Și Delta Air Lines (DAL.US) ar putea fi un exemplu foarte bun atunci când corecțiile se vor termina.

În timpul pandemiei, pentru a supraviețui, Delta Air Lines și-a valorificat potențialul și asumat o datorie de peste 10 miliarde de dolari.

Doi ani mai târziu, profiturile companiei încep să revină la nivelurile de dinainte de pandemie. Ca urmare a acestei reveniri, Delta Air Lines se concentrează acum pe reducerea datoriei sale, care la sfârșitul celui de-al doilea trimestru al acestui an se situa la 21,4 miliarde de dolari, în scădere de la 23,6 miliarde de dolari la sfârșitul anului 2021.

Compania vizează o datorie netă ajustată de 15 miliarde de dolari până în 2024, ceea ce ar însemna o reducere de 5 miliarde de dolari a datoriei nete ajustate de astăzi până la data prognozată” se arată intr-un articol din Wall Street Journal.

Să ne uităm la un rezumat al datoriei restante a Delta pe categorii la 30 iunie 2022:

Sursa: Delta Air Lines

Achitarea datoriilor este evident importantă pentru a reduce efectul de levier și a elibera fluxul de numerar, dar într-un mediu în care ratele dobânzilor continuă să crească, este și mai critic pentru afacere.

Reîntoarcerea călătoriilor de business

Revenirea călătoriilor de afaceri va ajuta eforturile companiei de a reduce efectul de îndatorare. Industria aeriană în ansamblu vede clienții corporativi revenind la niveluri aproape de dinaintea pandemiei.

Potrivit Global Business Travel Association (GBTA), o asociație industrială, cheltuielile globale pentru călătoriile de afaceri sunt așteptate să crească cu 33,8% în 2022.

In același timp, American Airlines (AAL.US) a raportat că procentul călătoriilor sale pentru afaceri a atins 80% din nivelurile din 2019 în primul trimestru al anului 2022, compania văzând o recuperare de 90% în a doua jumătate a anului.

banner investors day

De asemenea, Delta Air Lines a spus că volumele sale de călătorii de afaceri au atins cele mai înalte niveluri după pandemie. Înainte de pandemie, călătoriile de afaceri reprezentau 31% din venitul total din exploatare al Delta. În primele șase luni ale anului 2022, călătoriile de afaceri au reprezentat deja 28,7% din totalul veniturilor din exploatare.

Chiar și cu consolidarea călătoriilor corporative, o redresare completă la nivel de industrie nu este așteptată până în 2026.

Cele mai mari obstacole în calea unei redresări complete a călătoriilor de afaceri la nivel mondial sunt inflația persistentă, prețurile ridicate la energie, lanțul de aprovizionare și penuria de forță de muncă și, desigur, o economie în scădere.

Sursa: World business travel association

Călătoriile internaționale

Un alt curent favorabil pentru industria companiilor aeriene este renașterea călătoriilor internaționale. În noiembrie 2021, restricțiile de călătorie pentru majoritatea vizitatorilor străini complet vaccinați în Statele Unite au fost ridicate. Această acțiune a făcut posibil ca mulți cetățeni străini să călătorească în SUA pentru prima dată în 18 luni.

În ciuda acestei schimbări de politică, industria se așteaptă ca mediul cererii internaționale să continue să scadă până în 2022, ritmul de redresare continuând să rămână în urma călătoriilor interne.

banner investors day

Potrivit Delta Air Lines în ultimul său raport trimestrial, veniturile internaționale au rămas în urmă față de redresarea călătoriilor interne, dar s-au îmbunătățit în trimestrul iunie 2022, recuperându-se cu aproximativ 80% față de trimestrul iunie 2019, pe măsură ce restricțiile de călătorie s-au redus și multe țări au sistat cerințele de testare. Compania a spus:

CITESTE SI:  Biofarm înregistrează un profit net de 65,7 mil de lei în primele nouă luni ale anului, în creștere cu 20%

Clienții noștri corporativi și-au exprimat un interes sporit și intenționează să călătorească internațional în a doua jumătate a anului, datorită eliminării cerinței de testare înainte de plecare pentru zborurile care se întorc în Statele Unite”.

Obiective financiare

La jumătatea celui de-al doilea an după pandemie, venitul total din exploatare al Delta Air Lines a crescut cu 94% față de anul anterior și cu 10% față de ​​2019, înainte de pandemie.

Sursa: Delta Air Lines

Pentru restul anului, compania se așteaptă să genereze profitabilitate semnificativă. Derulând până la 2024, Delta estimează că veniturile vor crește la 50 de miliarde de dolari, cu câștiguri de 7 dolari pe acțiune sau mai mult.

Sursa: Delta Air Lines

Dacă Delta Air Lines își îndeplinește obiectivele pentru 2024, compania ar depăși nivelurile pre-pandemie din 2019 și ar începe o nouă etapă de creștere pentru companie.

Analiză

Odată cu revenirea călătorilor de afaceri și cu călătoriile internaționale în creștere, Delta Air Lines ar trebui să își poată crește veniturile cu 10% în următorii doi ani. Odată cu această renaștere a veniturilor, marjele nete ar trebui, de asemenea, să se îmbunătățească la 8%, datorită marjei mai mari și a biletelor premium de la călătorii din clasa business.

În ceea ce privește rezultatul final, piața estimează că profiturile vor crește de peste șapte ori, de la 599 de milioane de dolari la 4.480 de milioane de dolari în aceeași perioadă. Acest lucru se traduce prin creșterea câștigului pe acțiune de la 0,93 USD la 7,00 USD per acțiune.

În cele din urmă, raportul P/E ar trebui să se contracte de la 30x la 10x câștigurile din cauza creșterii puternice a câștigurilor, ceea ce face ca acțiunile să fie mai atractive pentru investitori.

Mai jos este un tabel care contrastează valorile actuale ale Delta și prețul acțiunilor cu estimarea pe 2 ani:

Sursa: Morningstar, Delta Air Lines

Valorile actuale bazate pe rezultatele Q2 ale ghidului său pentru 2022

Combinația dintre renașterea călătoriilor internaționale și revenirea călătoriilor corporative este de bun augur pentru Delta Air Lines, nu numai că își revine cu veniturile și profiturile la nivelurile de dinainte de pandemie, dar începe să le depășească și să readucă compania la o rentabilitate susținută.

Totuși, trebuie să acordăm o atenție deosebită faptului că estimarea pe 2 ani marchează ținta după încheierea majorărilor dobânzilor de către băncile centrale, agent cheie pentru ca investitorii să revină cu forță pe piață.

Fiind compania aeriană numărul 1 a The Points Guy pentru satisfacția clienților, Delta ar putea fi din nou cea mai profitabilă companie aeriană dintre transportatorii interni, înaintea American Airlines. Și acest lucru este interesant, dar contextul actual nu este cel mai potrivit.

Evaluare Tehnică

Acțiunea prețurilor rămâne negativă pentru sector și, prin urmare, principalul canal de tendință descendentă (albastru) rămâne contextul cheie.

Trebuie avut în vedere faptul că, în ciuda fundamentelor bune pe care Delta Airlines le-a prezentat recent, acestea dau semne pentru o posibilă revenire majoră în viitorul apropiat, aceasta mai înainte trebuie să se întâmple.

Costul de oportunitate pentru investitor rămâne foarte ridicat și riscul de a intra anticipat ar putea însemna suporta corecții suplimentare înainte de creșteri.

Sursa: xStation

Este posibil ca la capătul inferior al indicatorului stocastic să fie o oportunitate pe termen scurt, cu ținta la nivelul de 38,2% al structurii Fibonacci, susținută de formațiunea Double Bottom dezvoltat recent la nivelul de retragere Fibonacci de 23,6% din aceeași structură, dar tendința și intervalul de timp continuă să fie împotriva intereselor pieței.