BET
16882.42
-0.77%
BET-TR
35029
-0.77%
BET-FI
60301.58
-0.24%
BETPlus
2495.95
-0.73%
BET-NG
1210.27
0.09%
BET-XT
1440.85
-0.75%
BET-XT-TR
2956.01
-0.75%
BET-BK
3107.11
-0.88%
ROTX
37073.64
-0.76%Dolarul american s-a apreciat în această dimineață. Plafonul datoriei americane s-ar putea majora

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Dolarul american este de departe cea mai performantă monedă majoră în debutul sesiunii de tranzacționare de astăzi. Drept consecință, cotația EURUSD s-a tranzacționat sub nivelul-cheie de 1,12, cele mai mari câștiguri fiind înregistrate în raport cu NOK sau NZD.

În cazul celui dintâi, putem aminti impactul cauzat de prețurile petrolului, ce s-au oprit din creștere recent. În plus, NZD (dolar neozeelandez) pare să fie sub presiune, de asemenea, după ce Bloomberg a raportat câteva știri legate de RBNZ (mai multe despre acest subiect găsești mai jos, în această analiză),” precizează o analiza a casei de borkeraj X-Trade Brokers.

În ceea ce privește cele mai recente informații, trebuie menționat acordul între Casa Albă și Congresul Statelor Unite pentru a mări plafonul așa-zisei datorii până la jumătatea anului 2021.

Acest lucru trebuie să fie confirmat și de către Parlament (decizie ce trebuie luată până pe 26 iulie, moment în care începe vacanța de șase săptămâni) și Senat, care ar trebui să-l voteze până la sfârșitul săptămânii viitoare.

Cu toate acestea, așteptările sugerează că majorarea plafonului datoriei va deveni lege și, dacă în acest caz, ar însemna că următoarea situație bugetară va apărea după alegerile prezidențiale programate pentru anul viitor.

Fără îndoială, acesta este un mare avantaj pentru Donald Trump, care va candida pentru al doilea mandat în poziția de președinte.

Sursa: xStation5

Cotația EURUSD se tranzacționează sub nivelul crucial de 1.12 și, din punct de vedere tehnic, perechea ar putea continua să scadă. Pe de altă parte, nu putem omite viitoarea reuniune a BCE care ar putea influența atât moneda euro cât și acțiunile și obligațiunile europene.

Analizând graficul de mai sus, se poate concluziona că nivelul de 1.112 pare a fi un obstacol ușor de depășit. Totuși, dolarul american ar putea fi, de asemenea, sub presiune din cauza posibilei reduceri de rată hotărâtă de Fed.

CITESTE SI:  One United Properties propune acționarilor majorarea capitalului social cu până la 20% din valoarea actuală a acestuia

Banca centrală din Noua Zeelandă ia în considerare adoptarea unor măsuri neconvenționale pentru viitor

Potrivit unui articol din Bloomberg, RBNZ analizează posibilitatea de implementarea a unei noi strategii de politică monetară neconvențională.

Anul acesta, Banca Centrală ia în considerare evaluarea unui proiect de reînnoire a strategiei și implementării neconvenționale a politicii monetare. Acest proces se află în stadiu incipient„, a declarat RBNZ cerându-i-se mai multe detalii oficiale, conform Bloomberg.

În acest caz, putem menționa, de asemenea, documentul privind politica neconvențională publicat anul trecut de RBNZ, în care s-au sugerat semnale de apariție a unei relaxări cantitative. Astfel, teoretic, banca centrală din Noua Zeelandă ar putea începe achizițiile de obligațiuni guvernamentale sau corporative, o mișcare care vizează reducerea ratelor pe termen lung.

Până în prezent, nu ni s-au oferit mai multe detalii cu privire la acest subiect, RBNZ refuzând să elaboreze mesajul trimis către Bloomberg. În orice caz, NZD rămâne sub presiune în această dimineață, fiind cu 0,4% în scădere în raport cu dolarul american.

Analiză efectuată de X-Trade Brokers.


 

[ajax_load_more]