BET
14133.88
-0.78%
BET-TR
28916.09
0.67%
BET-FI
52290.27
-0.45%
BETPlus
2102.59
-0.69%
BET-NG
1052.9
-1.04%
BET-XT
1217.3
-0.64%
BET-XT-TR
2468.03
0.55%
BET-BK
2613.23
0.15%
ROTX
31043.2
1.04%Dolarul câștigă teren în această dimineață, după ce a scăzut joi, în urma unor comentarii din partea membrilor Fed

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Dolarul american a înregistrat o volatilitate crescândă în ultimele ore ca urmare a comentariilor membrilor Rezervei Federale, Williams și Clarida, care au fost ulterior clarificate de către Fed, fapt ce a impulsionat dolarul american.

Conform unei analize X-Trade Brokers, remarcile lor s-au axat pe calendarul politicii monetare, sugerând că „nu are sens să așteptăm până când lucrurile devin atât de rele încât este necesară o serie dramatică de reduceri de dobândă.”

În ochii investitorilor, ei au spus că „o reducere a ratei de 50 puncte de bază este aproape garantată la întâlnirea din iulie a Fedului”.

Ca urmare, acțiunile s-au majorat, în timp ce dolarul american și randamentele obligațiunilor americane au scăzut imediat. În plus, Richard Clarida a sugerat că banca centrală a Statelor Unite trebuie să ia o decizie bazată pe direcția în care economia este așteptată să se îndrepte și, mai ales, pe baza factorilor de risc asupra economiei.

Ce a determinat inversarea dolarului american?

Pe scurt, un purtător de cuvânt al New York Fed a declarat faptul că remarcile lui Williams au fost „un discurs academic realizat pe 20 de ani de cercetare, fără a fi vorba de potențiale acțiuni de politică de la următoarea întâlnire FOMC (Federal Open Market Committee).

Mai mult, în sesiunea de întrebări și răspunsuri, Williams și-a exprimat unele preocupări cu privire la așteptările scăzute ale inflației, semnalând că ar putea fi prea scăzute. În urma discursurilor lor, piețele monetare americane au introdus în preț o reducere a ratei de 41 de puncte bază la întâlnirea care va avea loc în mai puțin de două săptămâni, ceea ce ar putea suna ridicol dacă ținem cont de cele mai noi date macroeconomice din această săptămână,” mai precizează analiza.

În orice caz, o reducere de 25 de puncte de bază este aproape certă, dar piețele par să caute o scădere mai mare, dată fiind probabilitatea de aproape 50% pentru a vedea o scădere de 50 bps. Aceasta face ca sarcina Fed să fie și mai dificilă, întrucât ei ar putea să întâmpine dificultăți în a duce dolarul jos când vor anunța o reducere a ratei de doar 25 de puncte de bază.

EURUSD s-a redresat după ce NY Fed a clarificat comentariile lui Williams. Din punct de vedere tehnic, suntem departe de pragul de 1.12, care pare a fi un nivel critic pentru cumpărători. Sursa: xStation5

CITESTE SI:  Holde Agri Invest face o nouă majorare de capital de până la 40 mil lei

Tensiunile dintre SUA și Iran se intensifică

Președintele Donald Trump a declarat joi că Statele Unite au distrus o dronă iraniană care s-a apropiat de USS Boxer (nava de asalt), în apropiere de Strâmtoarea Ormuz.

Acesta ar putea fi văzut ca un alt semnal de escaladare a tensiunilor militare dintre cele două țări. Ce ar putea fi interesant, vicepremierul iranian a informat în această dimineață că este posibil ca SUA să-și fi doborât din greșeală propria dronă.

Oricum, punctul cheie aici din punctul de vedere al piețelor financiare este faptul că Strâmtoarea Ormuz este punctul cheie de control al petrolului – aproximativ o treime din petrolul și combustibilii transportați pe mare au trecut anul trecut prin Strâmtoarea Ormuz, conform datelor Bloomberg.

Prețurile petrolului Brent se apreciază cu peste 1% în această dimineață, după ce au avut un salt imediat după publicarea informației de ieri seară.

În Japonia, inflația a rămas la nivelul de 0,7% an/an în luna iunie, în timp ce creșterea prețurilor core (de ex. cele ale alimentelor proaspete și energiei) a rămas la 0,5%.

Analiza efectuată de X-Trade Brokers.


 

[ajax_load_more]