BET
16129.36
0.75%
BET-TR
33466.26
0.75%
BET-FI
57271.06
-0.41%
BETPlus
2391.87
0.69%
BET-NG
1154.26
1.21%
BET-XT
1376.68
0.66%
BET-XT-TR
2824.4
0.65%
BET-BK
2982.99
0.15%
ROTX
35437.71
0.27%Donald Trump continuă ”atacurile” asupra Franței: „Nu le merge deloc bine din punct de vedere economic”

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Incertitudinea se menține la nivelul piețelor și în a doua sesiune a săptămânii. O nouă zi ne aduce noi comentarii controversate din partea președintelui Donald Trump care afectează major optimismul investitorilor și reduc speranțele cu privire la un acord comercial între China și SUA.

În cadrul Summitului NATO, care are loc astăzi și mâine, Președintele Donald Trump a creat agitație la nivelul piețelor după ce a declarat că ar putea fi o idee mai bună să amâne semnarea unui acord cu China până după alegerile din 2020.

Acesta a declarat că tabăra chineză dorește să semneze o înțelegere acum și că rămâne de văzut dacă acordul va fi corect. Când a fost întrebat despre un termen limită, Președintele a spus că nu există un deadline. Această intervenție am putea spune că a fost una brutală pentru piețe, care și-au extins deprecierile ca urmare a unei noi lovituri încasate de investitori.

Urmărește evoluția instrumentelor preferate direct din platforma de tranzacționare

Speranțele recente conform cărora cele două state vor semna un acord care să elimine barierele comerciale și să readucă un grad de calmitate în piață au fost spulberate, iar în acest moment este posibil să se întrebe cât de negative ar putea fi urmările.

Tot acest context a determinat o vânzare amplă la nivelul piețelor bursiere majore, investitorii temându-se de cât de mult s-ar putea deteriora situația în eventualitatea în care taxele vamale americane ce urmează să devină active pe 15 decembrie vor determina măsuri de retaliere din partea Chinei.

Deși majoritatea piețelor scad, merită să analizăm situația din Franța, unde scăderile nu sunt determinate doar de pesimismul de pe plan comercial, ci și de alte afirmații ale lui Donald Trump.

Ieri, președintele SUA a părut dornic să deschidă ”un nou font conflictual”, de această dată cu Franța după ce a anunțat introducerea de taxe vamale de 100% asupra unor importuri de bunuri din Franța în valoare de 2,4 miliarde de dolari precum vinuri, brânzeturi și alte produse de lux.

CITESTE SI:  Bittnet Group raportează dublarea veniturilor și un rezultat net pozitiv la finalul anului trecut

Testează-ți strategiile de tranzacționare pe o platformă de investiții completă

Această măsură de retaliere vine după introducerea taxei digitale de către statul francez, care a fost numită drept un mod prin care Franța dorește să își majoreze veniturile bugetare prin taxarea companiilor americane din domeniul IT, în principal Facebook și Google. Retorica lui Trump a fost una foarte vehementă la adresa Franței, spunând că ținând cont de rata ridicată de șomaj ”nu le merge deloc bine din punct de vedere economic”.

Sursa: XStation

Analizând graficul de mai sus, se poate observa că mișcarea de creștere a indicelui FRA40 a fost întreruptă de nivelul de rezistență de la 5943 de puncte de unde cotația a suferit o corecție descendentă abruptă. Deși cumpărătorii păreau să își găsească susținere la nivelul de suport de la 5776, ce părea să oprească scăderea, noi informații negative legate de perspectivele comerciale, atât între SUA și China, cât și între SUA și Franța au dus la o reluare a scăderii până în apropierea nivelului de suport de la 5686 de puncte.

În eventualitatea în care situația se va ameliora și vom vedea o îmbunătățire la nivelul sentimentului investitorilor, cotația ar putea încerca să revină deasupra rezistenței de la 5776, dar mai ales celei de la 5827, care a avut o importanță crescută pe plan local. În caz contrar, dacă tensiunile persistă sau chiar se agravează, am putea observa o extindere a corecției către 5662 sau chiar 5612.

Analiză efectuată de XTB Online Trading


 

[ajax_load_more]