BET
15901.35
0.52%
BET-TR
32993.97
0.53%
BET-FI
57007.65
-0.4%
BETPlus
2360.56
0.53%
BET-NG
1136.45
0.35%
BET-XT
1358.96
0.43%
BET-XT-TR
2788.08
0.43%
BET-BK
2978.4
0.12%
ROTX
35412.84
0.48%Elon Musk continuă să influențeze evoluția prețului criptomonedelor din câteva tweet-uri

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Săptămâna trecută a fost negativă pentru întreaga piață a monedelor digitale iar stările de spirit s-au deteriorat semnificativ în weekend, după tweet-urile lui Elon Musk în care a sugerat că Tesla poate vinde o parte din deținerile de Bitcoin.

Drept urmare, dominația Bitcoin a scăzut la minimul ultimilor trei ani, de 40%. Capitalizarea tuturor activelor digitale aflate în circulație a scăzut la 2,11 mii de miliarde, în timp ce un volum mediu zilnic de tranzacționare este înregistrat la 256 miliarde dolari.

Dominanța Bitcoin continuă să scadă. Sursa: Coinmarketcap.com

Musk lovește Bitcoin

Săptămâna trecută, piața monedelor digitale a fost condusă de tweet-urile miliardarului Elon Musk. Miercuri seara, CEO-ul Tesla a anunțat că această companie va suspenda achizițiile de vehicule folosind Bitcoin din cauza îngrijorărilor legate de impactul criptomonedei asupra mediului.

Suntem îngrijorați de utilizarea în creștere rapidă a combustibililor fosili pentru minatul și tranzacțiile Bitcoin, în special cărbunele, care are cel mai ridicat nivel de emisii în comparație cu toți ceilalți combustibili”, se arată în comunicat.

Drama a continuat duminică, când Musk a răspuns la un tweet dintr-un cont de Twitter neconfirmat care prezicea că Tesla ar putea renunța la deținerea Bitcoin în acest trimestru.

Spre disperarea comunității Bitcoin, Musk a răspuns pur și simplu: „Într-adevăr”, iar prețul celei mai populare criptomonede a scăzut cu 10%. Cu toate acestea, aproape 12 ore mai târziu, Musk a postat un tweet ca replică, scriind: „Pentru a clarifica speculațiile, Tesla nu a vândut niciun Bitcoin” ceea ce a făcut ca prețul să revină parțial.

CITESTE SI:  România, pe locul 5 la nivel global în grupul de fintech XTB, ca active și număr de clienți. Planurile XTB de dezvoltare pentru 2024

Acest lucru poate indica faptul că această companie intenționează să dețină mai degrabă decât să-și vândă deținerile de criptomonedă.

Sursa: xStation5

Bitcoin a testat suportul de la 42.000 de dolari, care este, de asemenea, marcat de limita inferioară a structurii 1:1, însă vânzătorii nu au reușit să susțină impulsul, iar prețul a ricoșat din acest nivel. Atâta timp cât prețul se află mai sus, este posibilă o mișcare ascendentă. Cea mai apropiată rezistență de urmărit se află la nivelul de 52.700 USD.

Ethereum într-o zonă cheie de suport

În timp ce Bitcoin a scăzut acum cu peste 30% față de maximul său istoric din 14 aprilie, mai multe monede din categoria “altcoins” sunt mult mai rezistente, Ethereum la acest moment suferind o scădere de doar 20% față de maximul său din 12 mai de 4.358 dolari, în timp ce Cardano a marcat ieri un nou maxim istoric la 2,45 USD.

Sursa: xStation5

Prețul Ethereum arată o activitate de cumpărare relativ mai mare deoarece a crescut cu aproximativ 14% față de minimul său recent. Cea mai apropiată rezistență se găsește la 3.720 USD, în timp ce o zonă de suport puternică se află între 3.000 USD și nivelul de 3.215 USD.

Între timp, investitorii instituționali nu par să fie îngrijorați de scăderile recente ale prețurilor monedelor digitale. Dacă ne uităm la fondul Grayscale, atunci vom observa că, în ciuda vânzării recente, numărul de monede Bitcoin deținute de fond nu s-a schimbat.

Deținerile de BTC ale Grayscale rămân neschimbate. Sursa: BYBT.com