BET
14109.9
-0.95%
BET-TR
28867.37
0.5%
BET-FI
52704.15
0.34%
BETPlus
2099.33
-0.84%
BET-NG
1052.07
-1.12%
BET-XT
1216.71
-0.69%
BET-XT-TR
2466.81
0.5%
BET-BK
2611.46
0.08%
ROTX
30962.23
0.77%Erste Group a intermediat prima emisiune digitală de obligațiuni prin intermediul unei platforme de tip blockchain

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Erste Group și ASFINAG, o societate austriacă deținută de stat care finanțează, construiește si întreține sistemele de taxare pentru autostrăzile din Austria au realizat prima emisiune digitală de obligatiuni din Europa prin intermediul unei platforme de tip blockchain.

Emisiunea in valoare de 20 de milioane de euro a fost încheiată cu succes la începutul săptămânii pe platforma recent dezvoltată a Erste Group. Companiile austriece de asigurare Wiener Städtische Versicherung și DONAU Versicherung precum și banca regională austriacă Hypo Vorarlberg s-au numărat printre investitorii care au subscris in cadrul emisiunii.

Prin aplicarea tehnologiei de tip blockchain, intreg procesul a oferit atât emitenților cât și investitorilor o eficiență sporită, mai multă transparență și un nivel mai scăzut al riscului operațional.

De asemenea, platforma se angajează să facă mai accesibile produsele pieței de capital, iar gestionarea lor să fie mai eficientă atât pentru emitenții corporativi, cât și pentru investitorii instituționali.

Întregul flux de lucru implicat în emisiunea de obligatiuni a fost realizat pe platforma blockchain a celor de la Erste Group, fără implementarea paralelă a procesului tradițional care implica documentația pe suport de hârtie și semnăturile fizice. În schimb, ASFINAG în calitate de emitent si Erste Group în calitate de aranjor principal, impreuna cu investitorii, au reușit să realizeze întregul proces de emitere pe cale digitală (distribuirea, atribuirea și executarea finala a contractului).

CITESTE SI:  Indicele BET atinge un nou maxim istoric iar BET-TR crește cu aproape 23% de la începutul anului

Această emisiune de obligatiuni pe baza tehnologiei blockchain este un alt exemplu de succes al Erste Group în dezvoltarea de soluții inovatoare bazate pe tehnologie care să aducă beneficii reale clienților noștri. Acum ne concentrăm asupra modului în care putem face aceste beneficii accesibile cât mai multor clienți – corporații, instituții financiare, emitenți din sectorul public și investitori – ajutând astfel corporațiile să își dezvolte afacerile și să consolideze piețele de capital din regiune. Prin eliminarea necesității unor pași manuali care sunt intensivi sau potențial greșiți, implementarea tehnologiei blockchain poate face ca emiterea unor astfel de instrumente să fie mai rapidă, mai simplă și mai eficientă,” a declarat Jozef Sikela, Vicepresedinte Corporate si Piețe de Capital din cadrul Erste Bank.


 

[ajax_load_more]