BET
12204.95
-0.2%
BET-TR
24250.33
-0.21%
BET-FI
50891.55
-0.15%
BETPlus
1819.29
-0.16%
BET-NG
941.02
-0.27%
BET-XT
1066.84
-0.18%
BET-XT-TR
2100.95
-0.19%
BET-BK
2324.89
-0.23%
ROTX
27038.4
-0.08%


Esti IMM si ai o idee inovatoare? UE o finanteaza cu pana la 2.5M euro

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Esti IMM? Ai o idee ambitioasa? Ideea ta are potential sa produca schimbari majore? Atunci poti aplica direct la Bruxelles si poti obtine fonduri nerambursabile care sa te ajute sa pui in practica planurile ambitioase si sa devii competitiv pe pietele internationale.

Horizon 2020 SME Instrument este numele programului in care trebuie sa te inrolezi. Programul finanteaza proiecte inovatoare de impact ale IMM-urilor cu scopul de a ajuta la dezvoltarea si cresterea economica a acestor societati comerciale.

Harta proiectelor finantate

Programul ofera suport de la faza incipienta de idee pana la comercializarea rezultatului final, dupa cum urmeaza:

Faza 1 – Proof of conceptfinantarea in suma fixa de 50.000 euro pentru studiu de fezabilitate, in care compania poate sa verifice viabilitatea ideii inovative, studiu de piata al concurentei, drepturi de prorietate intelectuala, business plan, profitabilitate, strategia de dezvoltare si dimensiunea europeana.

Faza 2 – Dezvoltare si demonstratie – finantarea proiectelor cu sume cuprinse intre 500.000 euro pana la 2,5 milioane euro pentru dezvoltarea proiectului si comercializarea acestuia.

Faza 3 – Go-to-market – consta in servicii de business coaching si mentoring din partea expertilor europeni in domeniu, includerea intr-o comunitate de business interactive, participarea la evenimente relevante inclusiv targuri internationale.

Cine poate aplica?

Orice IMM stabilit intr-un stat membru UE, individual sau in consortiu cu alte IMM-uri (furnizori, client, etc)

CITESTE SI:  Bico Industries își consolidează poziția în top 5 producători de plasă din fibră de sticlă din Europa prin achiziția Iranga Technologijos

Care sunt domeniile de interes?

IC&T, nanotehnologii, biotehnologii, cercetare si dezvoltare, biotehnologie cu aplicatii in domeniul medical si terapeutic, IC&T pentru eHealth, ingrijire si confort si geriatrie, agricultura sustenabila, produse agricole si bio, dezvoltare durabila, dezvoltare de tehnologii cu emisii reduse de carbon si eficienta energetica crescuta, transport si smart cities, economie verde, mediu inconjurator, modele noi si inovative de business, cercetare in domeniul securitatii si protectiei fizice sau cibernetice.

Statistica pe tari a proiectelor finantate

Care sunt termenele pentru transmiterea propunerilor?

7 noiembrie 2017 pentru faza 1
18 octombrie 2017 pentru faza 2
Lista completa a apelurilor deschise si a termenelor o puteti gasi aici.

Procedura de aplicare

Descrii in 10 pagini proiectul in faza 1 sau in 20 de pagini pentru faza 2. Fara birocratie, fara adeverinte, fara balante sau bilanturi contabile, fara copii legalizate sau alte documente. Prezinti o idee inovatoare, convingi expertii UE de potentialul ei si primesti bani sa o dezvolti.

Nu, nu suna prea bine pentru a fi adevarat. Este o strategie de dezvoltare si inovatie a Uniunii Europene. Fondurile sunt la indemana oricarui IMM, lipsesc doar 10 sau 20 de pagini pentru dezvoltarea proiectului.

Detalii complete privind modalitatile de participare, formulare, criterii de evaluare, termene gasiti pe site-ul dedicat programului: https://ec.europa.eu/easme/en/horizons-2020-sme-instrument

Powered by

Viky Mănăilă

 

 

 

Foto credit: Khatuna Bandzeladze | Dreamstime