BET
16903.91
0.39%
BET-TR
35073.56
0.39%
BET-FI
59694.13
-0.34%
BETPlus
2497.85
0.37%
BET-NG
1206.15
0.08%
BET-XT
1439.16
0.3%
BET-XT-TR
2952.52
0.3%
BET-BK
3109.03
0.41%
ROTX
37111.17
0.36%


Evoluție monede digitale: Prețul Bitcoin rămâne blocat in jurul valorii de 50.000 dolari

Autor: Financial Market
Timp de citit: 3 minute

Săptămâna trecută a fost relativ liniștită în comparație cu oscilațiile sălbatice observate în perioadele anterioare. După recentele faze de corecție, toate criptomonedele majore s-au tranzacționat, în general, în limite strânse, în jurul nivelurilor tehnice majore.

Capitalizarea tuturor activelor digitale aflate în circulație a scăzut la 1,56 mii de miliarde, în timp ce un volum mediu zilnic de tranzacționare este înregistrat la 113,9 miliarde de dolari. Dominanța pieței Bitcoin a scăzut la 60,0%.

Goldman Sachs aduce înapoi biroul de tranzacționare de Bitcoin

Goldman Sachs Group Inc. și-a redeschis biroul de tranzacționare a criptomonedelor, a raportat Reuters săptămâna trecută, citând o persoană familiarizată cu acest aspect.

Banca va începe să tranzacționeze contracte futures și forward fără livrare pentru clienți începând din această săptămână. Biroul face parte dintr-o abordare mai largă asupra activelor digitale care ar putea duce la implicarea Goldman în organizarea unui fond tranzacționat pe bursă, a spus Reuters.

Sursa: xStation5

Bitcoin a reușit să revină la nivelul de 50.000 de dolari în weekend. În prezent, cea mai populară monedă digitală se tranzacționează în interiorul unei formațiuni de tip triunghi.

În cazul în care cumpărătorii reușesc să ducă prețul deasupra limitei superioare a formațiunii, atunci ar putea fi lansată o mișcare ascendentă către maximul istoric de la 58.290 USD.

Pe de altă parte, în cazul în care prețul va sparge limita inferioară a triunghiului, scăderile ar putea să se amplifice. Într-un astfel de scenariu, pragul de 42.500 de dolari ar putea fi prima țintă pentru vânzători.

Ethereum este acum disponibil la nivelul serviciului de blockchain oferit de Amazon

Amazon Web Services (AWS), platforma de cloud computing, o filială a companiei multinaționale de tehnologie Amazon, a anunțat astăzi că Ethereum este de acum disponibil pe serviciul său Amazon Managed Blockchain.

Potrivit AWS, utilizatorii au acum capacitatea de a „furniza noduri Ethereum” și de a se conecta la rețeaua principală a blockchain-ului, pe lângă testnet ele Ropsten și Rinkeby prin intermediul Amazon Managed Blockchain. Programul susține că oferă acces securizat la rețea cu „API-uri Ethereum open-source standard” și sincronizare cu blockchain-ul Ethereum.

CITESTE SI:  One United Properties a înregistrat vânzări și pre-vânzări rezidențiale de 57,1 milioane de euro în primul trimestru al anului 2024

Între timp, veniturile din generarea de Ethereum au crescut cu 65,1% în perioada ianuarie – februarie și au ajuns la 1,37 miliarde de dolari – un nou record, potrivit datelor The Block. Din veniturile totale din februarie, 722,8 milioane dolari, sau 52,8%, au provenit din taxe. Restul de 644,4 milioane de dolari au provenit din subvenții de tip bloc.

În acest timp, taxele de tranzacționare au crescut cu 122,1%, ceea ce poate avea un impact negativ asupra creșterii rețelei DeFi.

Sursa: xStation5

Veniturile din generarea de Ethereum și din comisioane în Februarie. Sursa: The Block

Prețul Ethereum a reușit să depășească rezistența oferită formațiunea de tip Inverted Head & Shoulders. În cazul în care cumpărătorii vor reuși să mențină impulsul și să depășească rezistența locală de la 1.780 USD, atunci mișcarea ascendentă ar putea fi extinsă la maximul istoric de la 2.038 USD. Pe de altă parte, în cazul în care cumpărătorii vor reuși să recâștige controlul, atunci cel mai apropiat suport de urmărit se află la 1.475 USD.

Prețul acțiunilor MicroStrategy scad cu peste 50% în mai puțin de o lună

Corecția recentă a prețurilor Bitcoin afectează atât investitorii retail, cât și jucătorii mari. MicroStrategy (MSTR.US), care deține peste 91.000 BTC, a marcat o scădere a prețului acțiunilor cu mai mult de jumătate în doar trei săptămâni.

Luna trecută, compania a cumpărat bitcoin în valoare de 1,02 miliarde de dolari, după ce a strâns aproape toată suma printr-o ofertă de datorie corespunzătoare. MicroStrategy și-a anunțat cea mai recentă achiziție pe 1 martie, în valoare de 15 milioane dolari în Bitcoin.

Sursa: xStation5

Prețul acțiunilor MicroStrategy (MSTR.US) a scăzut semnificativ de când a atins punctul maxim la începutul lunii februarie.