BET
16947.98
0.5%
BET-TR
35164.99
0.5%
BET-FI
60482.43
0.6%
BETPlus
2503.39
0.47%
BET-NG
1212.49
0.75%
BET-XT
1444.24
0.52%
BET-XT-TR
2962.94
0.52%
BET-BK
3118.34
0.41%
ROTX
37227.85
0.51%


Evoluții mixte pe bursele internaționale: atitudine pozitivă pe Wall Street, reticență în Europa

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

A doua sesiune a săptămânii a adus o schimbare de atitudine, investitorii de peste ocean revenind la o stare optimistă după evoluția negativă de la finalul saptamanii trecute. Situația a fost ajutată de perspectivele îmbunătățite legate de coronavirus, în timp ce atenția traderilor s-a orientat către începutul sezonului de raportări financiare.

Investitorii au început să devină tot mai încrezători odată cu trecerea timpului, comentariile optimiste legate de depășirea vârfului în SUA începând să fie confirmate de statistici. Astfel, reacția inițială de săptămâna trecută a fost alimentată de aspectele de politică monetară, dar extinderea actuală are la bază încetinirea continuă a ritmului de creștere a numărului de cazuri.

Evoluția îmbolnăvirilor cu Covid-19   

Prima zi a sezonului de raportări financiare a adus rezultatele din primul trimestru ale celei mai mari banci, JPMorgan Chase și Johnson & Johnson. Datele aveau o importanță și mai ridicată întrucât ofereau prima imagine a impactului pandemiei asupra rezultatelor corporațiilor.

JPMorgan a suferit o scădere a profitului în Q1, dar acțiunile companiei s-au apreciat pe baza unor venituri record la nivelul diviziei de tranzacționare. Prețul acțiunilor Johnson & Johnson au avansat cu 3,6% pe baza unor venituri peste estimări. Analiștii previzionează că ritmul de creștere a veniturilor la nivelul S&P 500 să scadă cu 10,2% YoY în Q1, conform Refinitiv.

Rezultatele sub estimări s-au dovedit a fi un element pozitiv, întrucât se previzionau efecte negative mai accentuate asupra companiilor întrucât prognozele celor mai mulți analiști nu au fost actualizate de la jumătatea lunii martie, iar impactul măsurilor restrictive din cele mai importante orașe americane nu a fost inclus în totalitate. Pentru primul trimestru, 88 de companii din indicele S&P 500 au anunțat venituri negative. O serie de firme importante și-au retras prognozele financiare pentru întregul an.

CITESTE SI:  Chimcomplex anunță numirea unui nou director general și un plan amplu de reorganizare

În acest context, S&P 500 a reușit să avanseze cu 3,06% la finalul sedintei de ieri, fiind în principal impulsionat de sectoarele de tehnologie, utilități și imobiliare. Astfel, cotația a reușit să depășească o zonă de rezistență importantă din jurul nivelului rotund de 2800.

Aceasta este susținută de o retragere Fibonacci de 38,2% din secvența ascendentă din perioada martie – octombrie 2018 și a întrerupt mai multe încercări de avans din partea cumpărătorilor, cea mai recentă fiind cea din ultima sesiune a săptămânii trecute.

Depășirea acestei bariere ar putea oferi încredere traderilor pe termen scurt, care ar putea viza testarea zonei de 2855 de puncte care este marcată de o retragere Fibo de 23,6% din același impuls dar și de linia ascendentă de trend care a început pe 3 aprilie.

Evoluție indice S&P500

Pe plan local, Bursa de la Bucuresti a inchis sedinta de tranzactionare de ieri cu evolutii mixte. Variatiile au fost cuprinse intre -0.30% pentru BET-NG si 0.31% in cazul indicelui BET-FI. Valoarea tranzactiilor a fost de 68,8 milioane lei, din care aproape 20 milioane lei sunt provenite dintr-o tranzactie de tip DEAL cu actiuni SIF Transilvania (SIF3), conform casei de brokeraj Prime Transaction.

Din cadrul indicelui BET, avem două societăți cu cresteri de peste un procent: Conpet (COTE) 2.41% si Transgaz (TGN) 1.88%. La polul opus, cea mai mare scadere de azi a fost de -1.71%, inregistrata de emitentul Romgaz (SNG).

Principalii indici din Europa au deschis sesiunea de astazi in scadere dupa cresterile inregistrate ieri si minivancanta de Pastele Catolic din weekend.

Evolutia indicilor DAX si FTSE100 din ultimele 5 zile.


 

[ajax_load_more]