BET
14109.9
-0.95%
BET-TR
28867.37
0.5%
BET-FI
52704.15
0.34%
BETPlus
2099.33
-0.84%
BET-NG
1052.07
-1.12%
BET-XT
1216.71
-0.69%
BET-XT-TR
2466.81
0.5%
BET-BK
2611.46
0.08%
ROTX
30962.23
0.77%EximBank este principalul partener financiar al Maschio-Gas­pardo Romania

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

EximBank a devenit principalul partener financiar pentru producatorul de utilaje agricole Maschio-Gas­pardo Romania, cele doua parti incheind un acord financiar in valoare de aproape 14 milioane de euro destinat atat derularii activitatii curente, cat si continuarii investitiilor societatii pentru atingerea obiectivelor sale de business.

Agricultura romaneasca dispune de un potential imens de dezvoltare insa, pentru exploatarea acestuia si cresterea competitivitatii in domeniu, sunt necesare investitii care sa imbunatateasca performantele, sa revitalizeze zonele rurale si sa creeze locuri de munca. In conditiile in care producatorii de masini si utilaje agricole se pozitioneaza ca vectori ai evolutiei sectorului agricol, aducand o abordare moderna a managementului proceselor agricole, ne bucura faptul ca, incheind acest acord de finantare, EximBank poate sustine imbunatatirea performantei exploatatiilor agricole si modernizarea agribusiness-ului romanesc.

Avem experienta in gestionarea unor parteneriate de succes in domeniul agricol, ceea ce reprezinta un indicator clar al capacitatii noastre de a propune segmentului corporate un portofoliu de produse si servicii la un nivel competitiv de pret, atractive pentru companiile aflate in cautarea unor solutii de dezvoltare a afacerilor”, a spus Traian Halalai, presedintele executiv al EximBank.

Producatorul de utilaje agricole Maschio-Gas­pardo Romania, parte a grupului italian Maschio Gaspardo, lider la nivel mondial in productia de echipamente agricole pentru cultivat, semanat/plantat, recoltat si protecta culturilor, detine o fabrica in localitatea ara­deana Chisineu-Cris, la 43 de kilometri de municipiul Arad, unde produce diferite echipamente pentru tractoare (scarificatoare, grape cu discuri, cultivatoare cu dinti si prese de balotat).

CITESTE SI:  Dataware Consulting, companie din Grupul Bittnet, semnează un contract semnificativ pentru furnizare de echipamente IT

Pe langa utilajele fabricate la Chisineu-Cris, Maschio-Gaspardo distribuie in Romania, prin intermediul dealerilor, utilajele fabricate in celelalte puncte de productie ale grupului italian. Clientii companiei sunt fermierii mari, care cumpara utilaje pentru a lucra suprafete extinse de teren, dar si fermierii mici si mijlocii.

Am ales Romania ca locatie pentru operatiunile noastre pentru ca ne ofera un acces facil catre pietele cheie din Europa Centrala si de Est si suntem decisi sa continuam investitiile aici pentru a ne consolida pozitia de top pe piata pe care activam.

In prezent avem in derulare un proiect de investitii in valoare de circa 10 milioane de euro pentru extinderea fabricii de la Chisineu-Cris cu o noua hala de productie de peste 8.600 mp si echiparea acesteia cu utilajele si echipamentele specifice pentru productia si asamblarea utilajelor agricole si suntem incantati ca am reusit sa gasim in EximBank un partener care sa ne sustina in demersul nostru de dezvoltare”, a spus Mirco Maschio, presedintele Grupului Maschio-Gas­pardo.