BET
16011.7
0.54%
BET-TR
33221.36
0.54%
BET-FI
57822.95
-0.88%
BETPlus
2376.63
0.51%
BET-NG
1144.97
0.37%
BET-XT
1368.93
0.36%
BET-XT-TR
2808.39
0.36%
BET-BK
2993.79
0.08%
ROTX
35653.36
0.23%EximBank finanțează cu 167 milioane RON activitatea curentă a ALRO Slatina

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

EximBank a acordat o finantare in valoare de 167 de milioane RON companiei ALRO Slatina, unicul producator de aluminiu si aliaje din aluminiu din Romania si unul dintre cei mai mari producatori de aluminiu integrati pe verticala din Europa, dupa capacitatea de productie.

Fondurile sunt destinate asigurarii necesarului de lichiditati pentru activitatea curenta a companiei si au fost acordate cu garantie de stat emisa in cadrul schemei de ajutor de stat COVID-19, dedicata companiilor mari.

EximBank propune intotdeauna solutii concrete si eficiente pentru a sustine dezvoltarea companiilor romanesti si ne bucuram ca, prin facilitatea acordata, asiguram uneia dintre cele mai importante companii din Romania si din Europa, fondurile necesare pentru desfasurarea activitatii curente in conditii optime.

Avem incredere ca prin instrumentele oferite de EximBank, inclusiv prin intermediul schemei de ajutor de stat, putem contribui semnificativ la demersurile care se fac pentru accelerarea tendintei de crestere a economiei romanesti, astfel ca vom continua sa fim un sustinator activ al mediului de afaceri local”, a spus Traian Halalai, Presedintele Executiv al EximBank.

Mediul economic imprevizibil creat de consecintele pandemiei – care a afectat puternic doua dintre segmentele de piata esentiale pentru ALRO, respectiv industria auto si cea aeronautica, precum si preturile scazute la alumina au reprezentat principalele provocari ale producatorului roman de aluminiu pentru depasirea carora a implementat mai multe masuri de reducere a costurilor si de imbunatatire a strategiilor de achizitie si de vanzari.

CITESTE SI:  Evoluții bursiere: Indicele american S&P 500 închide peste nivelul de 5.000 de puncte pentru prima dată

Rezilienta ALRO este obtinuta si prin valorificarea oportunitatilor generate de crize, cum este si cazul crizei sanitare; si in astfel de vremuri am ramas fideli strategiei noastre si ne-am concentrat pe investitiile in inovatie si in cele mai noi tehnologii de productie si am continuat parteneriatele cu organizatiile care sustin dezvoltarea responsabila si durabila a afacerilor”, a declarat Gheorghe Dobra, Director General al ALRO.

Salutam punerea in aplicare a cadrului temporar pentru masurile de ajutor de stat in sprijinul economiei romanesti in contextul pandemiei COVID-19. Acest lucru ne va ajuta sa ne continuam si sa ne imbunatatim operatiunile, reflectand cele mai recente evolutii de reglementare si politici ale UE, avand alaturi parteneri de incredere precum EximBank„, a declarat Genoveva Nastase, Director Financiar al ALRO.