BET
16009.52
0.75%
BET-TR
33218.43
0.74%
BET-FI
57504.25
1.41%
BETPlus
2375.59
0.71%
BET-NG
1140.41
0.7%
BET-XT
1367.72
0.77%
BET-XT-TR
2806.07
0.76%
BET-BK
2978.41
0.63%
ROTX
35341.99
0.96%Fintech-ul Aforti Exchange continuă planurile de dezvoltare în România în 2019, în ciuda incertitudinilor pieței

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Aforti Exchange, platforma de schimb valutar originară din Polonia, a închis 2018, primul an complet de activitate în România, cu tranzacții valutare intermediate în valoare de 67 milioane euro.

Rezultatul, triplu față de așteptările inițiale, a fost susținut de un trimestru 4 foarte puternic, deoarece compania a procesat tranzacții în valoare de 33 milioane euro, dublu față de trimestrul III.

Pentru anul 2019, Aforti Exchange România urmărește să intermedieze tranzacții de schimb valutar de 200 de milioane de euro, așteptând ca această creștere să fie susținută de investițiile în platformă și de extinderea echipei.

„În ciuda numeroaselor incertitudini rezultate în urma anunțării de către Guvernul României a noilor măsuri fiscale la sfârșitul anului 2018, nu intenționăm să oprim sau să limităm planurile noastre de dezvoltare în România. Din punctul nostru de vedere, sectorul fintech nu a fost afectat la fel de puternic ca și băncile de introducerea noilor impozite și, prin urmare, nu este nevoie să ne revizuim planurile sau așteptările.

În 2019, obiectivul nostru este să investim capital semnificativ în dezvoltarea platformei Aforti Exchange precum și să dublăm forța de muncă din România. Ne așteptăm ca toți jucătorii fintech, inclusiv competiția noastră, să facă același lucru, de vreme ce adoptarea serviciilor oferite de fintech-uri rămâne la un nivel relativ scăzut în România, lucru ce oferă multe oportunități pentru dezvoltarea afacerii”, a declarat Aleksandra Wodzisławska, CEO Aforti Exchange.

CITESTE SI:  Studiu fintech: atractivitatea noilor servicii depinde de siguranța și transparența tehnologiilor utilizate

Conducerea Aforti estimează că va investi cel puțin 1 milion de euro în 2019 pentru dezvoltarea în continuare a mai multor linii de afaceri în România

Pentru Aforti Exchange, cele două domenii majore de investiții vor fi dezvoltarea platformei online precum și extinderea echipei de vânzări. Compania intenționează să își dubleze forța de muncă, de la 10 la 20 de angajați și colaboratori până la sfârșitul anului 2019. O parte din noul personal va fi atribuit către call center-ul care urmează să fie inaugurat în primul trimestru al anului 2019.

Având în vedere extinderea echipei, compania s-a mutat la începutul lunii ianuarie într-un nou sediu, aflat în zona Aurel Vlaicu din București, ce poate acomoda până la 38 de angajați.

„Extinderea echipei noastre este unul dintre cei mai importanți vectori ai creșterii planificate. Credem că prin introducerea unei componente de tele-sales în modelul nostru de afaceri, vom putea nu doar să generăm clienți noi, dar și să oferim clienților noștri actuali asistență în înțelegerea tuturor caracteristicilor pe care platforma noastră le pune la dispoziție. Recrutarea pentru noile posturi de tele-sales a început deja și ne-am propus să avem call-center-ul operațional până la sfârșitul lunii februarie”, a declarat Dorin-Claudiu Sterie, Country Manager, Aforti Exchange SA.

În ceea ce privește dezvoltarea produselor, în 2019, Aforti Exchange intenționează să introducă noi caracteristici tehnice care să optimizeze experiența utilizatorilor. Odată cu creșterea volumelor, se așteaptă ca spread-urile să se îmbunătățească și clienții să beneficieze de cursuri de schimb valutar chiar mai bune.

Despre Aforti Exchange Romania

Cu sediul în Varșovia, Polonia, Aforti Exchange face parte din grupul financiar Aforti Holding, listat pe piața NewConnect a Bursei de Valori din Varșovia. Aforti Exchange, prin intermediul platformei sale online www.afortiexchange.ro, oferă antreprenorilor români o alternativă modernă și sigură pentru schimbul valutar. Aforti Exchange a intrat în România în octombrie 2017. În noiembrie 2018, Grupul a anunțat că Aforti Finance IFN a primit avizul de la Banca Națională a României pentru a funcționa ca instituție financiară locală nebancară, oferind împrumuturi antreprenorilor români și IMM-urilor.


[ajax_load_more]