BET
16052.72
0.24%
BET-TR
33304.41
0.24%
BET-FI
58041.9
-0.85%
BETPlus
2383.22
0.26%
BET-NG
1150.04
0.16%
BET-XT
1372.43
0.11%
BET-XT-TR
2815.4
0.1%
BET-BK
3000.86
-0.16%
ROTX
35756.7
0.05%Fondul Proprietatea demarează un nou program de răscumparare a acțiunilor proprii

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Franklin Templeton Investment Management Ltd. United Kingdom, sucursala București, în calitatea sa de Administrator de Investiții al Fondul Proprietatea S.A. informează acționarii că a fost depusă astăzi, spre aprobare, la Autoritatea de Supraveghere Financiară din România, o solicitare de avizare a unei oferte publice de cumpărare a acțiunilor proprii în legătură cu cel de-al zecelea program de răscumpărare aprobat prin Hotărârea Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor Fondului nr. 4/14 noiembrie 2018.

De asemenea, administratorul a numit Banca Comercială Română S.A. împreună cu Auerbach Grayson în calitate de agenți și Banca Comercială Română S.A. în calitate de intermediar pentru achiziția de acțiuni în baza mandatului privind răscumpărarea de acțiuni în legatură cu Oferta și Bank of New York Mellon în calitate de tender agent în legătură cu achiziția de certificate de depozit globale („GDR” în limba engleză).

Prin această ofertă, Fondul intenționează să răscumpere până la 150.000.000 de acțiuni (atât sub formă de acțiuni, cât și de GDR-uri) de la acționarii săi.

Se anticipează că detaliile complete ale Ofertei, inclusiv prețul, vor fi anunțate dacă și când Oferta va fi implementată și aprobarea de la ASF obținută, aprobare care se estimează să fie primită în termen de 10 zile lucrătoare, potrivit reglementărilor în vigoare.

Având în vedere această evoluție, Fondul dorește să raporteze, de asemenea, că execuția zilnică a programului de răscumpărare în ceea ce privește acțiunile listate pe Bursa de Valori București și GDR-urile listate pe London Stock Exchange a fost suspendată începând cu data de 14 iunie 2019; orice eventuală reluare, dacă oferta va fi lansată, se va petrece după închiderea ofertei de cumpărare, si va fi anunțată în timp util,” se arată intr-un comunicat al FP.

CITESTE SI:  Analiză Deloitte: România este printre cele mai active piețe de fuziuni și achiziții din Europa Centrală și de Est. În 2023, deși volumul a scăzut, valoarea pieței s-a menținut

Notă importantă către acționari și investitori

Depunerea solicitării de aprobare a ofertei publice anunțată prin prezentul raport nu reprezintă o garanție că Fondul va derula efectiv oferta publică; decizia Fondului de a demara oferta publică va depinde de mai mulți factori (inclusiv condițiile de piață și aprobarea de către ASF a documentației de ofertă publică). Niciun element din acest anunț nu va fi considerat a fi o obligație a Fondului de a implementa oferta publică.

Dacă oferta publică este demarată, oferta și achiziția de acțiuni și GDR-uri se va desfășura în exclusivitate în conformitate cu termenii și condițiile documentului de ofertă publică de cumpărare dacă și când va fi publicat. Informațiile conținute în acest anunț au doar un scop informativ și nu sunt considerate a fi complete sau finale.

Acest anunț nu este destinat să, și nu constituie, sau face parte din, o ofertă de vânzare sau o invitație de a cumpăra, schimba sau subscrie în legătură cu orice valori mobiliare în orice jurisdicție. Acest anunț nu constituie un prospect sau un document echivalent unui prospect.


 

[ajax_load_more]