BET
16882.42
-0.77%
BET-TR
35029
-0.77%
BET-FI
60301.58
-0.24%
BETPlus
2495.95
-0.73%
BET-NG
1210.27
0.09%
BET-XT
1440.85
-0.75%
BET-XT-TR
2956.01
-0.75%
BET-BK
3107.11
-0.88%
ROTX
37073.64
-0.76%Fondul Proprietatea ia în calcul vânzarea participației la Hidroelectrica

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Franklin Templeton, , în calitate de Administrator de Investiții al Fondul Proprietatea S.A. (“Fondul”), a declarat recent ca ia in calcul o posibila vanzarea a participatiei sale din cadrul Companiei Hidroelectrica.

Recenta pozitie adoptata de FP vine in urma discutiilor aprise cu reprezentantii Ministerului Energiei, pe fondul intarzierilor procedurii de listare a companiei si a revocarii din functie a Oanei Truta, reprezentant FP in Consiliul de Administratie Hidroelectrica.

Fondul Proprietatea își exprimă indignarea totală față de eliminarea Oanei Truța din Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica la data de 31 august 2017 și consideră că acțiunile întreprinse de Ministerul Energiei sunt nefondate și abuzive

„Totodata, Fondul Proprietatea a declanşat deja acţiuni legale împotriva hotărârii acţionarilor care au aprobat
acţiunea în justiţie împotriva doamnei Truţa. Fondul va continua să ia toate măsurile necesare, pentru a se asigura că principiile de guvernanţă corporativă sunt respectate la Hidroelectrica şi că directorii care îşi îndeplinesc atribuţiile legale, de administrare, nu sunt destituiţi fără motiv.”, se arata intr-o declaratie de presa a Fondului.

In acest sens, reprezentantii FP au declarat ca isi vor informa acționarii, în conformitate cu angajamentul său continuu de a crește valoarea pentru acționari și de a crește lichiditatea activelor din portofoliul Fondului, ca analizează strategic opțiunile sale privind participația pe care o deține în SPEEH Hidroelectrica S.A. („Societatea”). Fondul deține în prezent 19,94% din capitalul social subscris al Societății (reprezentând 32,01% din VAN-ul Fondului la 30 iunie 2017).

CITESTE SI:  ROCA Industry estimează venituri de 655 mil lei în 2024, o creștere de 54% față de anul trecut

„Analiza noastră este în fază preliminară și nu există un calendar definit în ceea ce privește luarea unei decizii. Anunțuri ulterioare vor fi făcute la momentul la care va fi necesar. Cu toate acestea, trebuie menționat că Citigroup Global Markets Limited (“Citi”) și UBS Limited au fost desemnați în calitate de consultanți financiari în legătură cu tranzacția preconizată.”, se arata in comunicat.

In contextul raportului curent emis ieri (n.r. 7 septembrie) de Fondul Proprietatea legat de analizarea opțiunilor strategice privind participația sa la Hidroelectrica, Johan Meyer, Co-CEO şi Co- Manager de Portofoliu al Fondului Proprietatea, declară următoarele:

„Am decis să evaluăm opțiunile strategice pentru participația noastră la Hidroelectrica, din cauza lipsei de
progres privind listarea propusă a companiei, în ciuda condițiilor favorabile de piață și a interesului semnificativ
manifestat de investitori. În plus, în opinia noastră, o bază mai largă de acționari, pe lângă Fondul Proprietatea,
va continua să consolideze guvernanța corporativă adecvată și să monitorizeze în permanență nivelul de
transparență și responsabilizare a conducerii pentru performanța generală a companiei. Fondul Proprietatea își
va păstra poziția fermă împotriva oricăror acțiuni care amenință să distrugă valoarea companiei.
În același timp, strategia preferată de Fond este listarea Hidroelectrica, iar cele două procese pot fi combinate
în scopul maximizării valorii companiei pentru acționarii noștri.”

Foto credit: Lion_beat | Dreamstime