BET
14368.36
0.22%
BET-TR
29389.81
0.21%
BET-FI
53109.48
-1.83%
BETPlus
2137.92
0.23%
BET-NG
1067.96
-0.04%
BET-XT
1238.48
0.05%
BET-XT-TR
2510.5
0.04%
BET-BK
2673.18
-0.1%
ROTX
31555.22
-0.03%



Gabriel Țecheră, Transport Trade Services (TTS): Creșterea volumului de mărfuri agricole transportate a susținut veniturile în prima jumătate a anului

Autor: Maria Paun
Timp de citit: 2 minute

Prezent în cadrul emisiunii Feel the Markets săptămâna precedentă, Gabriel Țecheră, Director de Guvernanță Corporatistă & IR Transport Trade Service, a discutat despre planurile de viitor ale companiei, politica de investiții și evoluția pe BVB.

Compania de transport de mărfuri a înregistrat la finalul primului semestru al anului curent o creștere a cifrei de afaceri de 61,4% și o creștere a profitului net de 138,8%, in timp ce, Grupul TTS a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri de 42% și o creștere a profitului net de 152,7%.

Rezultatele obținute au susținut consolidarea poziției financiare atât la nivelul Transport Trade Service, cât și în cadrul Grupului.

Înlocuirea fluxului de minerale de anul trecut, cu fluxul de mărfuri agricole, evident că a susținut veniturile”, a menționat invitatul.

Rezultatele cu privire la impactul pe care achiziția Decirom le-a avut în cadrul TTS nu pot fi deocamdată evaluate, tranzacția fiind finalizată pe data de 13 iulie, în trimestrul II.

O imagine clară a Decirom în cadrul TTS va putea fi observată în cea de a doua jumătate a anului viitor. Ce facem noi acum cu Decirom se numește hedging. Se vine cu un flux financiar viitor pe care îl pregătim acum și ne întărim o latură a activității. Practic, am investit pe termen lung”, a subliniat Gabriel Țecheră.

În ceea ce privește mărimea Decirom, invitatul a menționat faptul că “în raportul semestrial, se va prezenta o comparație și ca volum și ca business între Decirom și restul operării portuare”.

În urma incidentelor din Ucraina, directorul de guvernanță corporatistă a subliniat faptul că entitatea nu a fost afectată: “Noi nu am fost afectați deloc.

Din punct de vedere al transportului de minereuri, Gabriel Țecheră, a spus faptul că acesta s-a stabilizat, existând o ușoară tendință de creștere, inclusiv ca urmare a revenirii în piață a fluxurilor contractate de Grupul TTS în trimestrul al treilea.

CITESTE SI:  Dezvoltatotul imobiliar Impact a atras 8 mil de euro printr-o emisiune de obligațiuni corporative

Încheierea unui contract pe o durată de 3 ani cu Liberty Galați a reprezentat continuarea unei tradiții: “E vorba despre ceea ce făceam în mod tradițional de 20 de ani pentru Liberty, care a fost un hiatus și necesar pentru ei ca să își regândească fluxurile. Acum reluăm, de fapt, o colaborare pe care am avut-o până în 2021.

De asemenea, creșterea fluxului de marfuri agricole a dus la două trimestre de creștere ușoară de 4%, ca volum de activitate.

In legatură cu perspectiva rezutatelor la nivel individual versus consolidat, acesta a precizat: “Logica individual-consolidat este următoarea: diferența este business-ul pe care companiile noastre îl au cu tertii. Nu au legătură cu noi, sunt clienții lor. Diferența între consolidate și individual este contribuția celorlalte companii din grup în relație cu terții.

Cu privire la dividende, invitatul a specificat faptul că investitorii ar trebui să fie atenți la activitatea companiei la nivel individual, aceasta aducând dividendele, în același timp, fiind tranzacționată la nivelul pieței de capital. Grupul poate fi numit “o ficțiune contabilă care dă o dimensiune entității”, precizează Gabriel Țecheră.

Despre perioada de consolidare de la listarea pe piața principală până la momentul actual și creșterea accelerată de la începutul anului, Gabriel Țecheră a subliniat două momente importante pentru Grupul Transport Trade Services:

Ce am observat concret pe piață a fost dat de două lucruri importante din luna iulie: a fost lichiditatea reziduală din Hidroelectrica care ne-a influențat și pe noi,  fapt ce a dus la aprecierea cotației și a doua a fost dată de tranzacția de vânzare accelerată a unei parți din companie sub forma ABB-ului. ” (n.r. ABB – Accelerated book building).