BET
16889.54
-0.73%
BET-TR
35043.78
-0.73%
BET-FI
60471.84
0.04%
BETPlus
2496.67
-0.7%
BET-NG
1211.4
0.19%
BET-XT
1441.97
-0.67%
BET-XT-TR
2958.31
-0.67%
BET-BK
3111.17
-0.75%
ROTX
37084.77
-0.73%Garanti Leasing ia 5,5 mil eur de la IFC pentru finantarea IMM-urilor conduse de femei

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

International Finance Corporation, membră a Grupului Băncii Mondiale, a furnizat un împrumut de 5,5 milioane de euro către Garanti Leasing, parte a Garanti România, pentru finanţarea întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM) deţinute sau conduse de femei, potrivit unui comunicat al instituţiilor financiare.

Graţie acordului, Garanti Leasing va deveni prima societate de leasing din România care finanţează direct IMM-urile deţinute sau conduse de femei. Compania continuă strategia Garanti Bank de a susţine antreprenoriatul feminin.

Acesta este cel de-al treilea acord semnat de IFC cu Garanti Group România, cu scopul de a încuraja antreprenoriatul şi leadershipul feminin şi de a facilita accesul femeilor la finanţare. Anterior, Garanti Bank a încheiat acorduri cu IFC în 2011 (pentru 22,5 milioane de euro) şi în 2014 (pentru 35 de milioane de euro) cu scopul de a sprijini companiile deţinute sau conduse de femei.

„Garanti Leasing, ca parte din Garanti Group, are o strategie neîntreruptă de susţinere a companiilor cu acţionariat feminin sau care au femei în poziţii de conducere. Prin acest nou acord, Garanti Leasing reiterează angajamentul pe termen lung de a încuraja acest segment. În lunile următoare, ne vom concentra pe o creştere sănătoasă şi sustenabilă pe piaţa locală şi pe diversificarea portofoliului de active finanţate”, a spus Okan Yurtsever, director general, Garanti Leasing.

CITESTE SI:  Chimcomplex anunță numirea unui nou director general și un plan amplu de reorganizare

Garanti Leasing a mai primit anterior un împrumut de la IFC, de 7 milioane de euro, pentru finanţarea companiilor mici şi mijlocii. În primul trimestru al anului 2017, Garanti Leasing a acordat noi finanţări în valoare de 21,87 milioane de euro.

„IFC susţine în mod activ femeile antreprenor din România prin colaborarea cu Grupul Garanti. După împrumuturile acordate Garanti Bank, ne extindem cooperarea şi cu Garanti Leasing, pentru a ajunge la şi mai multe femei antreprenor şi a le facilita accesul la finanţare, cu scopul de a-şi dezvolta afacerile şi a crea noi locuri de muncă”, a declarat Manuel Reyes-Retana, şeful Grupului Instituţiilor Financiare din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa de Nord.

În comunicat se precizează faptul că sectorul privat este un catalizator esenţial pentru crearea mai multor locuri de muncă mai bune pentru femei, iar IFC va continua să acţioneze pentru a ajuta la dezvoltarea sectorului privat din România şi a sprijini femeile antreprenori, direct sau prin instituţiile sale partenere din ţară. AGERPRES