BET
16129.36
0.75%
BET-TR
33466.26
0.75%
BET-FI
57271.06
-0.41%
BETPlus
2391.87
0.69%
BET-NG
1154.26
1.21%
BET-XT
1376.68
0.66%
BET-XT-TR
2824.4
0.65%
BET-BK
2982.99
0.15%
ROTX
35437.71
0.27%Grupul TeraPlast anunță preluarea integrală a Cortina WTB de către Wetterbest

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Wetterbest, unul dintre liderii industriei locale de sisteme pentru acoperisuri si parte a Grupului TeraPlast, cel mai mare producator roman de materiale de constructii, a ajuns la un acord pentru preluarea integrala a Cortina WTB, producator si distribuitor de tigla metalica din zona Olteniei.

In urma tranzactiei, Wetterbest si-a majorat participatia de la 51% la 100% din capitalul companiei. Tranzactia urmeaza sa se finalizeze dupa obtinerea avizului de la Consiliul Concurentei.

Achizitia Cortina WTB face parte din procesul de dezvoltare a Grupului TeraPlast. Wetterbest este una dintre companiile care contribuie semnificativ la cifra de afaceri a Grupului, iar prin aceasta preluare sustinem planurile de consolidare si expansiune a retelei de distributie si a portofoliului de clienti, atat pe plan local, cat si regional”, a declarat Dorel Goia, Presedintele Consiliului de Administratie TeraPlast.

Cortina WTB, cu sediul in Podari, judetul Dolj, este unul dintre cei mai importanti producatori si distribuitori de tigla metalica din zona de sud-vest. Fabrica produce profilul Clasic de tigla metalica din portofoliul Wetterbest, tabla cutata W8 si tabla plana. Capacitatea de productie a fabricii este de peste 1,5 milioane metri patrati anual.

Wetterbest este al doilea cel mai mare producator de pe piata de tigla metalica din Romania, atat cantitativ, cat si valoric. In prezent, productia se realizeaza pe 40 de linii automate de productie si ambalare in trei locatii – Baicoi (Prahova), Podari (Dolj) si Saratel (Bistrita Nasaud).

CITESTE SI:  ROCA Industry finalizează tranzacția pentru achiziția Workshop Doors

Aceasta investitie se alatura celei de 8,4 milioane de euro pentru extinderea capacitatii de productie si relocarea fabricii din Baicoi.

In primul semestru, Wetterbest a inregistrat o crestere de 28% a afacerilor, pana la 105 milioane de lei, fata de peste 82 milioane de lei in primele sase luni din 2018. Profitabilitatea companiei a crescut cu 22% fata de aceeasi perioada a anului trecut, EBITDA depasind 5 milioane de lei.

Produsele Wetterbest sunt prezente in majoritatea magazinelor de bricolaj, dar si in cele trei showroom-uri din Cluj, Timisoara si Brasov.

Despre Grupul TeraPlast

Cu o traditie de peste 120 de ani, Grupul TeraPlast este in prezent cel mai mare producator roman de materiale de constructii. Grupul este compus din companiile: TeraPlast, TeraSteel Romania si Serbia, Wetterbest, TeraGlass, TeraPlast Ungaria. Din aprilie 2019, business-ul de reciclare al Grupului se desfasoara in compania independenta TeraPlast Recycling.

Incepand cu 2 iulie 2008, cea mai mare companie din Grup – TeraPlast SA – este listata la Bursa de Valori Bucuresti, sub simbolul TRP. Actiunile TeraPlast sunt incluse in indicii BET-BK, BET-XT, BET-XT-TR si BET-Plus.


 

[ajax_load_more]