BET
17680.5
1.41%
BET-TR
37417.56
1.48%
BET-FI
58826.12
-0.36%
BETPlus
2609.85
1.34%
BET-NG
1264.99
1.96%
BET-XT
1497.7
1.2%
BET-XT-TR
3132.73
1.27%
BET-BK
3227.37
0.7%
ROTX
38863.86
1.44%
Holdingul de agricultură ROCA Agri RDF pregătește lansarea unui instrument de finanțare pentru sectorul agricol

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

ROCA Agri RDF, holdingul de agricultura lansat de ROCA Investments, isi continua viziunea pe termen lung si strategia de dezvoltare sustenabila, venind in sprijinul fermierilor prin pregatirea pentru lansare a unei Institutii Financiare Nebancare (IFN), ce va deservi finantarea sectorului agricol, dupa parcurgerea procesului de autorizare de catre Banca Nationala Romana (BNR).

IFN-ul va avea ca obiect de activitate creditarea si acordarea de imprumuturi pentru sectorul agricol. Prin intermediul acestuia, holdingul de agricultura isi propune sa completeze si sa diversifice produsele pentru a veni in sprijinul fermierilor, continuand, totodata, directia strategica a holdingului de a deveni un jucator cheie la nivel national.

Ca parte din strategia noastra de dezvoltare, intentionam sa completam gama de produse si servicii existente in grup cu cele specializate in creditarea activitatii fermierilor, prin pregatirea infiintarii unei Institutii Financiare Nebancare (IFN).

Serviciile de finantare vor fi destinate nevoilor specifice fermierilor: credite pe termen scurt pentru finantarea productiei agricole, cu acordare facila si un plan de rambursare adaptat activitatii sezoniere.

Prin finantarea sectorului agricol, un domeniu esential pentru economia Romaniei, ne propunem asigurarea prosperitatii comunitatilor agricole din Romania, carora le vom pune la dispozitie solutii diversificate de sprijinire a fermierilor”, a declarat Alexandru Savin, CEO ROCA Agri RDF.

CITESTE SI:  Arctic Stream la T1 2024: Venituri în ușoară creștere, profit diminuat cu 10%

Prezent pe piata din luna iulie 2022, holdingul ROCA Agri RDF a generat afaceri de peste 156 milioane de euro la nivelul anului trecut, si si-a dublat suprafata agricola exploatata, ajungand la un total de 4.000 de hectare.

Prin intermediul companiilor detinute, respectiv RDF, RDF Agricultura, Adidana, Dachim si Supliment, cu activitati in plina expansiune nationala, holdingul este unul dintre principalii jucatori de pe piata productiei si distributiei de inputuri, precum si a comertului cu cereale.

Investitorii ROCA Agri RDF sunt ROCA Investments, compania cea mai dinamica de private equity din Romania, in calitate de actionar majoritar, si Florin Deznan. ROCA Investments este specializata in preluarea, in calitate de actionar majoritar, a companiilor antreprenoriale de dimensiune medie si transformarea acestora in performeri in sectoarele strategice in care activeaza.